Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 19:15

Εργα του Δημήτρη Τζαμουράνη στην Εκθεση “Art Athina 2019”

Γράφτηκε από την
Εργα του Δημήτρη Τζαμουράνη στην Εκθεση “Art Athina 2019”

Με τον Μεσσήνιο – διεθνούς φήμης - ζωγράφο Δημήτρη Τζαμουράνη μετέχει η γκαλερί “Ζήνα Αθανασιάδου” στην Εκθεση “Art Athina 2019” το διάστημα 14 - 16 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η συγκεκριμένη γκαλερί παρουσιάζει ακόμα τους καλλιτέχνες: Γιώργο Γυπαράκη, Πάρη Γιαχουστίδη, Ράνια Εμμανουηλίδου, Γιώργο Τάνσαρλη, Λάμπρο Ψυρράκη.

Η “Art Athina 2019” θα υποδέχεται τους επισκέπτες της στους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου. H έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, ο οποίος και θα την εγκαινιάσει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ..

Στη φετινή έκθεση συμμετέχουν 36 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Νέος χώρος διεξαγωγής της 24ης “Art Athina” είναι το έντονα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, Ζάππειο Μέγαρον. Πρόκειται για το πρώτο κτήριο που ανεγέρθηκε παγκοσμίως για την εξυπηρέτηση ολυμπιακών αναγκών και το οποίο αποτελεί κόσμημα του νεοκλασικού ρυθμού. Μία ενότητα, ωστόσο, της φετινής διοργάνωσης, το βίντεο, θα βρει στέγη κάτω από τα άστρα του αθηναϊκού ουρανού, στον παλαιότερο εν λειτουργία θερινό κινηματογράφο της Αθήνας, στην “Αίγλη” Ζαππείου.

Η κυρίως έκθεση θα είναι στους βασικούς χώρους του Ζαππείου Μεγάρου. Εισιτήριο: 8 ευρώ, μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών): 5 ευρώ, ομαδικό (15+ άτομα): 5, ελεύθερη είσοδος: παιδιά έως 18 ετών, ΑμεΑ, φοιτητές της ΑΣΚΤ, μέλη της ΑΙCA και της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης και του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Στην Λ. Αμαλίας, Αθήνα.


NEWSLETTER