Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 21:18

"Σχόλιο για την Ηλέκτρα" στο Θέατρο Νηπιαγωγείο

Γράφτηκε από την
"Σχόλιο για την Ηλέκτρα" στο Θέατρο Νηπιαγωγείο

 

Την παράσταση «Σχόλιο για την Ηλέκτρα» του Σοφοκλή θα ανεβάσει από τις 12 Οκτωβρίου το Θέατρο Νηπιαγωγείο.

Με αφορμή την Ηλέκτρα του Σοφοκλή και έχοντας ως αφετηρία την αρχή των τριών υποκριτών, τρεις άνδρες ηθοποιοί αναλαμβάνουν να γίνουν φορείς του πιο αιματοβαμμένου μύθου, ανακαλύπτοντάς τον εκ νέου και χτίζοντας γέφυρες μεταξύ παρελθόντος και παρόντος. Τί είναι ήθος και τί δίκαιο; Τί γίνεται όταν οι θεσμοί παραλύουν και η βαρβαρότητα κατακλύζει την πόλη; Η Ηλέκτρα ως σύμβολο του ασυνείδητου ή ως μορφή πολιτικών διαστάσεων; Ποια εξουσία δεν φτάνει στην κορυφή χωρίς το αίμα του αντιπάλου της και ποιος επόμενος εξουσιαστής δεν θα την αρπάξει με τον ίδιο τρόπο; Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε; Η νέα γενιά σε μια περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων και ερωτημάτων συνομιλεί με το ίδιο το παρελθόν της για να βρει καθαρό βλέμμα να αντιμετωπίσει το παρόν. Ό,τι μεγαλώνει στη μοναξιά, γίνεται άγριο… και επιβιώνει.

Η παράσταση θα ανεβαίνει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9.30. Οι τιμές των εισιτήριων έχουν οριστεί ως εξής: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ φοιτητικό – ανέργων, ενώ για προπώληση 8 ευρώ κανονικό και 6 ευρώ φοιτητικό – ανέργων.

Η προπώληση των εισιτήριων θα γίνεται στο ταμείο του θεάτρου (Λεΐκων 24) από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6943092719

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συντελεστές: Απόδοση-Δραματουργική επεξεργασία: Γιώργος Ματζιάρης - Φώτης Κουτρουβίδης, Σκηνοθεσία: Γιώργος Ματζιάρης, Κοστούμια: Χριστίνα Τσουτσουλίγα, Μουσική: Γιώργος Πούλιος, Κίνηση: Φαίδρα Σούτου.

Παίζουν οι: Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Φώτης Κουτρουβίδης, Γιώργος Ματζιάρης.

 

 


NEWSLETTER