Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 09:37

“Το Ασχημόπαπο” στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας από το Μικρό Θέατρο Λάρισας

Γράφτηκε από την

 

 

Η παιδική παράσταση “Το Ασχημόπαπο” του Hans Christian Andersen, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Πούλη, έρχεται στην Καλαμάτα από το Μικρό Θέατρο Λάρισας αύριο, για δύο παραστάσεις στις 5.15 μ.μ. και 7.15 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένα παπάκι διαφορετικό από τα άλλα, σκάει το αυγό του και τους ξαφνιάζει όλους. Είναι τόσο άσχημο που κανένας δεν θέλει να το βλέπει. Έτσι αναγκάζεται να πάρει τον δρόμο του και να φύγει μακριά, ελπίζοντας ότι θα βρει κάποιους που ίσως μπορέσουν να υποφέρουν την ασχήμια του. Το ασχημόπαπο μόνο πια, στην άκρη του δάσους, ψάχνει απεγνωσμένα για την οικογένειά του. Ο χειμώνας βαρύς και αδυσώπητος, έρχεται να δυσκολέψει τις προσπάθειές του, αλλά σύντομα συνειδητοποιεί πως δεν είναι ο μόνος του εχθρός. Το ασχημόπαπο και ο καινούργιος του φίλος ο Τιμόθεος Γαλοπούλας, θα βρεθούν αντιμέτωποι και με τον κυνηγό. Η φιλία όμως η συνεργασία και η αλληλεγγύη θα βοηθήσει τους δυο φίλους να τα καταφέρουν. Το παπάκι όμως μεγαλώνει κι ύστερα από πολλές περιπέτειες, με επιμονή, θάρρος και ελπίδα κατορθώνει τελικά να γίνει από «ασχημόπαπο» ένας πανέμορφος κύκνος. Πρόκειται για ένα έργο διασκεδαστικό, οικολογικό, συναισθηματικό και κατά του bullying που αναδεικνύει πραγματικές αξίες, χαρίσματα και ικανότητες, τονώνοντας την αυτοπεποίθηση των παιδιών.

 

Συντελεστές παράστασης:

 

Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Πούλης, Ευδοκία Βοϊνά, Μαρία Αλεξοπούλου, Μαρία Καρύδη – Ψαράκου και Ιωάννα Δημακοπούλου.

 

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιώργος Πούλης, Σκηνογραφία: Εμμανουέλα Αλφιέρη, Κοστούμια: Τέτα Βασιλάτου, Σχεδιασμός Φωτισμών: Δημήτρης Νίκου, Γραφιστικά: Στέλιος Καλογεράκης, Ειδικές Κατασκευές: Σάκης Ασημακόπουλος, Δημόσιες Σχέσεις: Μικρό Θέατρο Λάρισας, Τεχνικός Σκηνής: Σάκης Σακελλαρίου, Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Καρατζιός, Ζωγραφική: Μίνα Ασημακοπούλου, Παραγωγή: Μικρό Θέατρο Λάρισας.

 

Διάρκεια: 80 λεπτά (με ένα διάλειμμα 10 λεπτών). Κρατήσεις –Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6974797109.

 

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν οριστεί ως εξής: Προπώληση στο Πνευματικό κέντρο και στο (viva.gr) 8 ευρώ και στο ταμείο του θεάτρου 10  ευρώ.