Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 08:58

Προβολή της Καλαμάτας από το “2ο Διεθνές Kalamata Dance Cup”: Ξεχωριστό θέαμα από 1.000 χορευτές στην Τέντα (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Προβολή της Καλαμάτας από το “2ο Διεθνές Kalamata Dance Cup”: Ξεχωριστό θέαμα από 1.000 χορευτές στην Τέντα (Βίντεο)

Εντυπωσιακό θέαμα παρουσίασαν οι περισσότεροι από 1.000 χορευτές που συμμετείχαν στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικού Χορού που έγινε το Σάββατο στην Τέντα.

Το “2nd Kalamata Dance Cup – Beyond The Limits” πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία με τον κόσμο να δίνει το "παρών" στην Τέντα και να απολαμβάνει χορό, ποιοτική μουσική και θετική ενέργεια.

Η Καλαμάτα μετατράπηκε για άλλη μια φορά σε κέντρο συνάντησης της χορευτικής κοινότητας και προσέφερε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό θέαμα πολλών διαφορετικών παραστάσεων χορού σε όλα τα είδη. Φιλοξένησε 34 καταξιωμένους τοπικούς και διεθνείς κριτές χορού, καθώς και διάσημες προσωπικότητες από την αθλητική χορευτική κοινότητα, πρωταθλητές χορού και κορυφαία χορευτικά ζευγάρια και ομάδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μεγάλο χειροκρότημα απέσπασαν οι χορευτές της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών ‘Πόρτα Ανοιχτή’ που συγκίνησαν το κοινό.

Ολοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες συναγωνίστηκαν με ευγενή άμιλλα σε επαγγελματικό επίπεδο και ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους μπρος στο φιλότεχνο κοινό της Καλαμάτας, σε μια ποιοτική διοργάνωση που πρόβαλε την πόλη και το νομό σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αφού ο διαγωνισμός προβλήθηκε για πρώτη φορά σε ζωντανή μετάδοση και έφτασε σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Η Ελληνική Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης καθώς και το Τμήμα Τροχαίας Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας εξασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.  

ΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ

Στο μαγευτικό θέαμα της διαγωνιστικής Τελετής Gala που ακολούθησε, διακρίθηκαν  επαγγελματίες χορευτές αγωνιστικού χορού, ζευγάρια από Ιταλία και Ελλάδα:

1η θέση Imparato Roberto – Alessia Lepre (Ιταλία)

2η θέση: Ιωάννου Ανδρέας – Μάρθα Μπιρλή (Ελλάδα)

3η Θέση: Maxim Stadnik – Αθηνά Παλαιολόγου στους οποίους απονεμήθηκε το Κύπελλο Καλαμάτας. 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Στη θετικά της διοργάνωσης ήταν και η πραγματοποίηση των διαλέξεων – σεμιναρίων στην Πινακοθήκη της Λαϊκής Βιβλιοθήκης, όπου οι συμμετοχές σε όλα τα είδη χορού ήταν ιδιαίτερα αυξημένες, πράγμα που αποδεικνύει ότι χρόνο με το χρόνο το  Kalamata Dance Cup & Training Camp κατακτά μεγαλύτερο κομμάτι στον αθλητικό τουρισμό. 

Οπως αναφέρει και η ανακοίνωση των διοργανωτών, «ο διεθνής διαγωνισμός χορού ως θεσμός στην Καλαμάτα κάθε χρόνο δίνει την ευκαιρία μιας ευχάριστης συνάντησης των ασχολούμενων με τον χορό, να έλθουν σε επαφή με τις νεότερες τάσεις που επικρατούν στο χώρο, να αποκτήσουν τεχνογνωσία από εξειδικευμένους χοροδιδασκάλους, να πειραματιστούν σε νέα είδη χορού, αλλά και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο ευρύ κοινό. Ταυτόχρονα προσφέρει σε όλους τους δημότες της πόλης μας και τους φιλότεχνους επισκέπτες ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό υπερθέαμα, με έντονες συγκινήσεις από κορυφαίους του είδους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, που ταξιδεύουν στην πόλη της Καλαμάτας για τον σκοπό αυτό. Ανανεώνουμε το χορευτικό μας αντάμωμα στο 3ο Dance Cup το Νοέμβριο του 2020».


NEWSLETTER