Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 07:57

Καλαμάτα: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση συλλόγων του Ταϋγέτου στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, στην πλατεία Αγίων Αποστόλων, από πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών του Ταϋγέτου.

Παρουσιάστηκαν ελληνικοί χοροί από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, από το Κέντρο Λαογραφικών Μελετών και το Σύλλογο “Η Κουτσαβίτικη Φορεσιά”, έκθεση με φωτογραφικό υλικό από την περιοχή του Ταϋγέτου και προσφέρθηκαν παραδοσιακά χειροποίητα κεράσματα από τον Δημάκειο Αθλητικό Σύλλογο, τις Τοπικές Κοινότητες και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αλαγονίας, Καρβελαίων, Λαδαίων, Πηγών, Νεδουσαίων, Αρτεμισίας και τη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος συνεχάρη τους συλλόγους από την περιοχή του Ταϋγέτου που συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν αυτή την εκδήλωση και διαβεβαίωσε πως ο δήμος θα στηρίζει συλλόγους με τέτοια δράση και προσφορά. Ο δήμαρχος ευχήθηκε υγεία, αισιοδοξία, χαμόγελα και κανένας άνθρωπος να μη νιώσει μοναξιά στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τις ευχές του εξέφρασε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, επισημαίνοντας τη σημαντική παρουσία των Αλαγόνιων στην πόλη.