Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019 07:54

Δύο συναυλίες με τίτλο “Χριστούγεννα στην Disney” στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Δύο συναυλίες με τίτλο “Χριστούγεννα στην Disney” στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (βίντεο)

Δύο συναυλίες με τίτλο “Χριστούγεννα στην Disney” θα δώσει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, σήμερα στις 8 το βράδυ και αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για ένα μουσικό παραμύθι, στο οποίο η Φιλαρμονική συμπράττει με τον καλλιτεχνικό σύλλογο Female Echoes, από την Κέρκυρα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ θα υπάρχει κουμπαράς, με συνεισφορά όπως κάθε θεατής επιθυμεί, για την ενίσχυση των δύο δομών των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι “οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου συνεχίζονται με την ίδια ένταση και με την ίδια διάθεση. Και όπως είχαμε πει από την αρχή, τα φετινά Χριστούγεννα χαρακτηρίζονται από συμμετοχικότητα”.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην κεντρική πλατεία που φιλοξενεί στα σπιτάκια φορείς και συλλόγους οι οποίοι κάνουν bazaar και παράλληλες εκδηλώσεις, στην πλατεία 23ης Μαρτίου με τους χορευτικούς συλλόγους, στα χωριά και σε γειτονιές όπου άναψαν δέντρα, έγιναν εκθέσεις και χορευτικά συγκροτήματα παρουσίασαν τη δράση τους.

Υπενθύμισε τις παραστάσεις των σχολών της “Φάρις” και τους διαγωνισμούς βιτρίνας και για καλύτερου δέντρου στα σχολεία.

Παρατήρησε ότι “αυτό το Σαββατοκύριακο τη σκυτάλη παίρνει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας με αυτή την όμορφη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στα Παιδικά Χωριά SOS”. Επεσήμανε ότι η εκδήλωση, που ξεκίνησε το 2012 όταν ήταν πρόεδρος της Φιλαρμονικής, θα συνεχιστεί, “γιατί είναι σημαντικό να στηρίζουμε φορείς και συλλόγους οι οποίοι προσφέρουν στην τοπική μας κοινωνία”.

Επίσης, έκανε λόγο και για την κορύφωση των εκδηλώσεων την Πρωτοχρονιά, στις 12 τα μεσάνυχτα, στην υποδοχή του νέου χρόνου και της νέας δεκαετίας στην κεντρική πλατεία.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Μαρία Μπαρούνη αναφέρθηκε σε στοιχεία της εκδήλωσης, τονίζοντας πως “η Φιλαρμονική πάντα στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS, διότι και οι δύο έχουν έναν κοινό σκοπό: την ευτυχία των παιδιών”. Ζήτησε δε απ’ όλους να συνδράμουν την προσπάθεια ενίσχυσης των Παιδικών Χωριών SOS.

Η Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου, εκ μέρους των Παιδικών Χωριών SOS, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το Δήμο Καλαμάτας και τη Φιλαρμονική, για τη μεγάλη τους υποστήριξη, καθώς και προς τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη και το καλλιτεχνικό συγκρότημα Female Echoes από την Κέρκυρα, που θα συμπράξουν στη συναυλία.

Ο αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κώστας Νικολέας ενημέρωσε ότι θα παρουσιαστούν μουσικά κομμάτια από πασίγνωστα μιούζικαλ και αναφέρθηκε στους συντελεστές, που είναι οι εξής:

Τραγουδούν - χορεύουν οι καλλιτέχνες Δημήτρης Ντάλλας, Μαρίνα Μαρτίνου, Αφροδίτη Γαργαλιάνου, Ακης Καλμούκης, Νατάσα Κρητικού, Αΐντα Ναάσαν Σπυριδοπούλου, Νικόδημος Καββαδίας, Μαριξένια Τσουκαλά, τους οποίους θα συνοδεύσει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Μουσική διεύθυνση: Κώστας Νικολέας. Καλλιτεχνική επιμέλεια - φωνητική διδασκαλία: Ελλη Καρύδη. Χορογραφίες - κίνηση: Φλώρη Δανδόλου. Τεχνικός σχεδιασμός - φωτισμοί: Ανδρέας Τρύφωνας. Ηχοληψία: Χρήστος Κουτσαϊμάνης. Μακιγιάζ - κομμώσεις: Αντιγόνη Καρακαλπάκη, Κωνσταντίνα Κονταξή. Επεξεργασία βίντεο: Σπυριδούλα Μουρατίδη - Στράτος Παντελής. Κατασκευές: Τατιάνα Καρύδη, Αΐντα Ναάσαν Σπυριδοπούλου, Ευτυχία Καρύδη.


NEWSLETTER