Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 09:26

Σεμινάριο χορού "playforKalamata" από την Πειραματική

Σεμινάριο χορού "playforKalamata" από την Πειραματική

Το σεμινάριο χορού με τίτλο "playforKalamata" διοργανώνει αυτό το μήνα η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας στο χώρο της στην οδό Ευριπίδου 2 με τις καταξιωμένες χορογράφους Σοφία Μαυραγάνη και τη Σάνια Στριμπάκου.

Το playforKalamata" αποτελεί στάση του “εν κινήσει” ερευνητικού σεμιναρίου χορού playforPlace. To σεμινάριο μελετά την λειτουργία και τη δυναμική της σκηνικής έκφρασης του παιχνιδιού, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον ρόλο του στην διαμόρφωση της κοινωνίας και του πολιτισμού. Σε κάθε τόπο-σταθμό, η Σοφία Μαυραγάνη προσκαλεί έναν καλλιτέχνη για να συν-διαμορφώσουν “επί τόπου” ένα σεμινάριο-παιχνίδι, το οποίο οδηγεί σε παρουσίαση ανοιχτή στο κοινό. Το playforPlace εμμένει στην πρακτική της συλλογικής διδασκαλίας και έμπρακτης καλλιτεχνικής ανταλλαγής. Διερευνά την έμφυτη δύναμη του παιχνιδιού και  τη δυνατότητά του να εναλλάσσει το φανταστικό με το πραγματικό, το σοβαρό με το αστείο, το τοπικό με το ου-τοπικό.

Εφαρμόζοντας τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού σε όλα τα στάδια της έρευνας και της δημιουργίας, το σεμινάριο περιλαμβάνει εξερεύνηση πρωτότυπου κινησιολογικού υλικού βασισμένου στα γνωρίσματα του παιγνιώδους σώματος, ενθάρρυνση προσωπικών ιδεών, δοκιμή στρατηγικών δυναμικής χορογραφικής σύνθεσης. Το playforPlace διευρύνει τα ερμηνευτικά και κινησιολογικά εργαλεία των συμμετεχόντων, ενεργοποιώντας την συνειδητότητα, τη φαντασία, την ανταλλαγή και τη ζωηρή συνεργασία.

Το "playforKalamata" προσκαλεί χορευτές, ηθοποιούς, μουσικούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Ανθρώπους με ανησυχίες και ταλέντο στο παιχνίδι. 

Το σεμινάριο θα γίνει Τρίτη – Κυριακή, 18 - 23 Δεκεμβρίου 5 - 9 το βράδυ και η παρουσίασή του, την Κυριακή στις 8.30 το βράδυ.

Πληροφορίες: http://playfor4.wordpress.com, sofia@fingersix.com, s_strimbakou@hotmail.com. Κόστος συμμετοχής 60 ευρώ, δήλωση συμμετοχής στα: 27210 21653, 6977-437279. Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.