Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 12:26

"Ερευνητές της Αλήθειας" σήμερα στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
"Ερευνητές της Αλήθειας" σήμερα στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Το ντοκιμαντέρ της Ανια Ρέις "Ερευνητές της Αλήθειας" θα προβληθεί σήμερα στις 9.30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Μπενάκη 11). “

Η σημερινή ημέρα (Παγκόσμια Ημέρα Διεθνούς Δικαιοσύνης) είναι αφιερωμένη στην πρόοδο και τα επιτεύγματα των θεσμών της διεθνούς ποινικής δικαιοσύνης και στον εορτασμό τους, και μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο, για να διασφαλίσουμε ότι οι δράστες των πλέον σοβαρών εγκλημάτων οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης και λογοδοτούν, στηρίζοντας το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με την ενίσχυση ενός συστήματος διεθνούς ποινικής δικαιοσύνης που είναι προσηλωμένο στην αποτροπή της διάπραξης εγκλημάτων, την καταπολέμηση της ατιμωρησίας και τη διασφάλιση της προστασίας των δικαιωμάτων των θυμάτων” αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών.

Η ΤΑΙΝΙΑ

Τα θύματα πολέμων και εγκλημάτων σήμερα χρησιμοποιούν σχεδόν σε πραγματικό χρόνο τα κινητά τους για να κινηματογραφήσουν και να φωτογραφίσουν τις εμπειρίες τους. Διεθνείς ερευνητές συγκεντρώνουν αυτά τα τεκμήρια για να επιτύχουν εγκληματική δίωξη. Καταγράφουμε την έρευνά τους πάνω στην πολιτισμική κληρονομιά στο Μάλι, τις βομβιστικές επιθέσεις της ‘Μαύρης Παρασκευής’ στην Γάζα, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την έρευνα για μαζικούς τάφους στην Κολομβία. Το “Truth Detectives” καταγράφει πώς οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις βοηθούν να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης εκείνους που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.


NEWSLETTER