Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 07:57

Μεσσηνία: Πετυχημένη εκδήλωση του Δήμου Οιχαλίας στο ναό του Επικούριου Απόλλωνα (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Πετυχημένη εκδήλωση του Δήμου Οιχαλίας στο ναό του Επικούριου Απόλλωνα (φωτογραφίες)

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη περασμένη Δευτέρα και η φετινή μουσικοχορευτική εκδήλωση του Δήμου Οιχαλίας στο ναό του Επικούριου Απόλλωνα.

Ο κόσμος από την Αρκαδία, τη Μεσσηνία, την Ηλεία αλλά και πολλοί άλλοι επισκέπτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον αρχαιολογικό χώρο, πάντα υπό την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης του κορονοϊού.

Στην εκδήλωση με τίτλο «Τραγούδια και ποιήματα του ουρανού και της ψυχής» ερμηνεύτηκαν πέντε κύκλοι τραγουδιών με αναφορά στον ήλιο και στο φεγγάρι, σε σπάνια τραγούδια της ελληνικής παράδοσης, σε έργα μουσικής δωματίου Ελλήνων συνθετών του 21ου αιώνα, σε τραγούδια της Μεσογείου καθώς και γνωστών αγαπημένων Ελλήνων συνθετών (Μ. Χατζιδάκη, Μ.Θεοδωράκη, Ν. Μαυρουδή, Π.Θαλασσινού κ.ά). Στο τραγούδι ήταν η Κατερίνα Παλαιολόγου, στην αφήγηση η Παναγιώτα Ηλιοπούλου, στο ούτι – μαντολίνο ο Νίκος Παλαιολόγος και στην κλασσική κιθάρα ο Αντώνης Κουφουδάκης.

Την χορευτική επένδυση της εκδήλωσης ανέλαβε η PolisArt Events που σε αρχαιοελληνικό πνεύμα δημιούργησε αρχαϊκές εικόνες με μεσαιωνικά αγάλματα και μυθολογικές νύμφες του χορού που χόρεψαν πάνω στους ήχους και στο φως του φεγγαριού και μιμήθηκαν την κίνηση των στοιχειών της φύσης. Η ομάδα Vproject εντυπωσίασε τους θεατές με χορευτικές κινήσεις εμπνευσμένες από την φωτιά, τον αέρα, το νερό, τη γη, τον αιθέρα και κοστούμια υφασμένα με το φως του μέλλοντος.

Την εκδήλωση συντόνισε η Νίνα Δράκου από την PolisArt ΚοινΣΕπ.

Διοργανωτές ήταν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Οιχαλίας κι η PolisArt Κοιν.Σ.Επ.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επίσης, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας από την Τράπεζα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Οιχαλίας με σκοπό την διανομή τους σε άπορες οικογένειες.


NEWSLETTER