Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 16:46

“Γλυκιά μου Σαμπρίνα” στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
“Γλυκιά μου Σαμπρίνα” στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Το γνωστό φιλμ “Γλυκιά μου Σαμπρίνα” προβάλλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη στις 9.30 μ.μ. στο “Καφέ σινέ”. Η είσοδος κοστίζει 4 ευρώ και είναι ελεύθερη για άτομα κάτω των 18.

Η Σαμπρίνα Φέρτσαϊλντ, που υποδύεται η Οντρεϊ Χέπμπορν, γνώριζε τα πάντα για τους Λάραμπι, μια πλούσια οικογένεια, αφου μεγάλωσε κοντά τους ως  παιδί του σοφέρ της οικογένειας. Κάποια στιγμή, η Σαμπρίνα επιστρέφει από το Παρίσι εντελώς μεταμορφωμένη σε μια εκπληκτικά όμορφη και γοητευτική γυναίκα. Τα δύο αδέλφια Λάραμπι, ο μικρός, ανώριμος και γυναικάς γοητεύεται από εκείνη αλλά ταυτόχρονα και ο μεγάλος του αδελφός, ο ψυχρός και ιδιότροπος  Λάινους, τον οποίο υποδύεται ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Και η Σαμπρίνα θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στους δύο... Ποιος θα είναι ο τυχερός τελικά; Ποιον θα διαλέξει η Σαμπρίνα; Τα υπόλοιπα ανήκουν στην αφηγηματική ευφυΐα του Μπίλι Γουάιλντερ, ο οποίος ασχολείται με δυο πολέμους (τη μάχη των φύλων και τη μάχη της ευρωπαϊκής φινέτσας και του αμερικάνικου πνεύματος) και αναδεικνύει το έργο, το τρίο και τον καθένα από τους πρωταγωνιστές ξεχωριστά.
Υποψήφια για Οσκαρ Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Ερμηνειών, η ταινία βραβεύτηκε μόνο για τα κοστούμια της Ιντιθ Χεντ, γεγονός που φαλκιδεύει το εμβληματικό little black dress που σχεδίασε για τη συγκεκριμένη ταινία και ειδικά για την Χέπμπορν ο φίλος της Υμπέρ ντε Ζιβανσί.


NEWSLETTER