Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 07:57

Παρουσιάζεται απόψε το πρόγραμμα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Παρουσιάζεται απόψε το πρόγραμμα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

 

Σήμερα στις 9 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού

Καλαμάτας. Στο θεσμό της πόλης πρωταγωνιστούν διεθνείς προσωπικότητες, σημαντικοί Έλληνες δημιουργοί και πολλά διαφορετικά είδη σύγχρονου χορού, στην πιο δύσκολη ιστορικά, συγκυρία των 26 χρόνων λειτουργίας του. Πρωταρχικός στόχος είναι η διεξαγωγή ενός ασφαλούς Φεστιβάλ, με όλα τα μέτρα προστασίας για το κοινό και τους εργαζόμενούς του, καλλιτέχνες και μη.

Έντεκα ξένες ομάδες, εκ των οποίων οι 7 εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δέκα ελληνικές, μεγάλοι δάσκαλοι του χορού, παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη -από το σύγχρονο και το hip hop μέχρι τα ακροβατικά και το φλαμένκο- και ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα καταστήσουν την Καλαμάτα διεθνές σημείο αναφοράς του σύγχρονου χορού για το δεκαήμερο 21-30 Αυγούστου. Το φετινό Φεστιβάλ θα ανοίξουν ο Wim Vandekeybus και η ομάδα Ultima Vez με το έργο “Traces” που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

(Φωτογραφία: Παύλος Βρυωνιδης)


NEWSLETTER