Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 07:57

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας - Η Μενδώνη στην έναρξη (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας - Η Μενδώνη στην έναρξη (βίντεο)

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η παρουσίαση του προγράμματος του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Στο θεσμό της πόλης πρωταγωνιστούν διεθνείς προσωπικότητες, σημαντικοί Έλληνες δημιουργοί και πολλά διαφορετικά είδη σύγχρονου χορού, στην πιο δύσκολη ιστορικά, συγκυρία των 26 χρόνων λειτουργίας του. Εντεκα ξένες ομάδες, εκ των οποίων οι 7 εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δέκα ελληνικές, μεγάλοι δάσκαλοι του χορού, παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη -από το σύγχρονο και το hip hop μέχρι τα ακροβατικά και το φλαμένκο- και ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα καταστήσουν την Καλαμάτα διεθνές σημείο αναφοράς του σύγχρονου χορού για το δεκαήμερο 21-30 Αυγούστου. Στην έναρξη του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού θα παραστεί ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Αυτό ενημέρωσε τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, με την παράκληση να τηρηθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες που η Πολιτεία έχει θεσπίσει έναντι του κορονοϊού.

Το φετινό Φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, θα ανοίξουν την Παρασκευή 21 του μηνός στις 10 μ.μ. ο Wim Vandekeybus και η ομάδα Ultima Vez με το έργο “Traces”, στο  Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας. Η ίδια παράσταση θα επαναληφθεί την επόμενη μέρα, ενώ τη σκυτάλη του προγράμματος θα πάρει την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 7.45 μ.μ. ο Israel Galván με το έργο του “Solo: Revolution without music”, στον ίδιο χώρο.

 


NEWSLETTER