Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 20:27

Κυπαρισσία: Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο»

Γράφτηκε από τον
Κυπαρισσία: Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο»

Το βιβλίο «Τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο» του Στίβεν Τσμπόσκι, σε μετάφραση της Ελένης Δριμή από της εκδόσεις «Τόπος» παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο παραθαλάσσιο κέντρο «Εν Πλω» στην Κυπαρισσία.

Ένα βιβλίο που σε ηλικία 15 ετών μετέφρασε η Ελένη Δριμή, μια έφηβη που σίγουρα πολλά από όσα πραγματεύεται το βιβλίο την άγγιζαν, την προβλημάτιζαν και την αφορούσαν, όπως όλους τους εφήβους.

«Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται με τον ομορφότερο και πλέον ρεαλιστικό τρόπο την εφηβεία, σε βοηθάει να ανακαλύψεις τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που σε απασχολούν, κατανοεί τους φόβους και τις ανησυχίες σου. Αυτή είναι και η αιτία της μετάφρασης: μια τόσο όμορφη ιστορία είναι θλιβερό να μένει αδιάβαστη από κάποιους ανθρώπους, επειδή απλώς γράφτηκε σε μια ξένη γλώσσα» έχει αναφέρει στο σημείωμα της η μεταφράστρια.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τους Κώστα Κόλλια, λογοτέχνη, πρώην δήμαρχος Τριφυλίας, Ζωή Δημητρακάκη, MD ψυχίατρο - ψυχοθεραπεύτρια, Μαρίκα Καραμπά-Μελά, φιλόλογος στο Γ.Ε.Λ. Κυπαρισσίας, μέλος του συμβουλίου Κοινότητας Κυπαρισσίας. Αποσπάσματα διάβασε η γνωστός ηθοποιός Φίλλιπος Σοφιανός.

Την εκδήλωση συντόνισε η Δήμητρα Ανδρινοπούλου-Βρεττού, φιλόλογος, μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Γ.Ε.Λ. Κυπαρισσίας.

Πολλές οι παρουσίες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων των βουλευτών Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλη και Περικλή Μαντά, πολλών δημοτικών και τοπικών συμβούλων ,καθώς πατέρας της Ελένης είναι ο Δημήτρης Δριμής Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER