Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 07:53

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Κέρδισε το κοινό η εφηβική θεατρική ομάδα «Σύντηξη»

 

 

Την παρθενική της εμφάνιση έκανε το περασμένο Σάββατο η νέα εφηβική θεατρική ομάδα "Σύντηξη" στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, εντυπωσιάζοντας τους θεατές. Η παράσταση η οποία ανέβηκε υπό την αιγίδα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, περιείχε δύο ενότητες. Η πρώτη ήταν ένας θεατρικός αυτοσχεδιασμός, με τον οποίο τα μέλη της ομάδας είχαν σχεδιάσει χορευτικά κάτω από τους ήχους έντονης μουσικής. Η ομάδα απέδειξε με ιδιαίτερα αρμονικές κινήσεις, αλλά και ένταση, ότι "σύντηξη", είναι μια δυνατή ένωση. Η ένωση των ελαφρών πυρήνων που ήταν τα ίδια τα παιδιά, η οποία οδηγούσε σε ένα σύνολο, μια συμπαγή δύναμη που κατέκτησε αμέσως το κοινό. Στο ίδιο μήκος κύματος αισθητικής, κύλησε και η δεύτερη ενότητα, που ήταν η θεατροποίηση του δημοτικού τραγουδιού «του νεκρού αδελφού».

Οι ευρηματικές εικόνες, οι σκηνοθετικές δράσεις, οι αυτόματες αλλαγές ρόλων, οι υπέροχοι φωτισμοί και τα εφέ του Γιώργου Ηλιόπουλου αλλά και ο ρυθμός μέσα από τα κρουστά που γέμιζαν ενέργεια το κάστρο, δημιούργησαν μια μυθική ατμόσφαιρα. Το πέρασμα μέσα από την «Πύλη των κόσμων» , του κόσμου της «ζωής» της μάνας και της Αρετής και του κόσμου του «θανάτου» προκάλεσαν συγκίνηση στους θεατές. Επαιξαν (αλφαβητικά): Μυρτώ Βαλμά, Νικολέτα Βασιλοπούλου, Γεωργία Δημητρακοπούλου, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος.

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ “ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ” 

Τη σκυτάλη των παραστάσεων της Πειραματικής σκηνής πήραν από χθες οι περιπέτειες του ήρωα του Θερβάντες "Δον Κιχώτη" με τη θεατρική εφηβική ομάδα του συλλόγου, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Βενετσάνου Μπαλόπουλου. Η παράσταση θα ανέβει έως την Πέμπτη στις 9 μ.μ., στον ίδιο χώρο. Η διασκευή και μουσική επιμέλεια είναι του Δημήτρη Αδάμη, τα σκηνικά και η αφίσα του ίδιου του σκηνοθέτη, οι χορογραφίες και η κίνηση της Βάσιας Αναγνωστοπούλου και τα κοστούμια και το φροντιστήριο της Μαρίζας Νταϊφά. Η γενική είσοδος  έχει οριστεί στα 7 ευρώ.