Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 08:10

Εκδήλωση για την 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αετού

Γράφτηκε από τον
Εκδήλωση για την 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αετού

Εκδήλωση για την 77η επέτειο του "Ολοκαυτώματος του Αετού" πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο μαρτυρικό χωριό το οποίο έχει πληρώσει βαριά τη ναζιστική θηριωδία.

Πέρα από το χωριό που πυρπολήθηκε, αρκετοί κάτοικοι κάηκαν ζωντανοί ή εκτελέστηκαν εν ψυχρώ.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο. Μετά το πέρας της κατατέθηκε στεφάνι από τον δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη.

Την αποφράδα εκείνη ημέρα, εκτελέστηκαν οι κάτοικοι Αετού: Θεόδωρος Καζάντζας του Κωνσταντίνου. Μήτρος Ρέμπελος του Γρηγορίου, Αλέξιος Γκότσης του Δημητρίου, τον σκότωσαν μπροστά στα μάτια της αδελφής του, που από εκείνη τη στιγμή έχασε τη μνήμη της, από το ισχυρό σοκ. Κωνσταντίνος Χαϊμανάς του Γεωργίου, τον σκότωσαν κι αυτόν εν ψυχρώ.

Κάηκαν ζωντανοί οι: Γεώργιος Γεωργιλάς του Θεοδώρου, ο τυφλός, Κωνσταντίνος Γκότσης του Πανάγου και ο Γεώργιος Χαϊμανάς του Ιωάννου.

Σε γειτονικά χωριά εκτελέστηκαν οι: Κωνσταντίνος Κατσιάρας, Μήτσος Πετρόπουλος, Γιαννούλα Δημητροπούλου, Νικόλαος Μανωλόπουλος, 20 ετών.

Να σημειώσουμε πάντως η εκδήλωση έγινε χωρίς να προσκληθούν εκπρόσωποι της Πολιτείας, ούτε δημοτικοί σύμβουλοι ούτε τα μέσα ενημέρωσης.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER