Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 19:24

Μεσσηνιακές παρουσίες στο “Arc For Dance Festival”

Γράφτηκε από την


Μεσσηνιακές παρουσίες θα εμπλουτίσουν το “Arc For Dance Festival” που θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με τίτλο «Πρωτόκολλο 1: Σώμα Παρόν» το διάστημα 17-20 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για τις Ευτυχία Στεφάνου (φωτό) και την Ιωάννα Παρασκευοπούλου - χορεύτριες από την Καλαμάτα, οι οποίες έχουν συμμετάσχει και στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Πόσο δύσκολο είναι να ονειρεύεσαι σώματα που χορεύουν όταν η νέα καθημερινότητα υπαγορεύει την απομόνωσή τους; Ποιες είναι οι συνθήκες που θα μπορούσαν να διαμορφωθούν για τους δημιουργούς, χορευτές, χορογράφους και τεχνικούς, με τη φροντίδα όλων όσοι αγαπούν τον χορό; Τι είδους κοινό καταφύγιο μπορεί να προσφέρει η κίνηση και η εργασία πάνω σ’ αυτή; Πώς να είμαστε μαζί; Το Φεστιβάλ στρέφει την προσοχή του στο επείγον θέμα της συμβιωτικής απόλαυσης, της πολυδιάστατης ομορφιάς όπως μας προσφέρεται από την τελετουργία του χορού και όπως δοκιμάζεται από τα νέα υγειονομικά δεδομένα και πρωτόκολλα. Ενα ειδικό αφιέρωμα επιχειρεί να επανασυστήσει την κοινωνία του χορού – τη συνθήκη δηλαδή όπου, σε πραγματικό τόπο και συγκεκριμένο χρόνο, παίρνει κυριολεκτικά σάρκα και οστά ένα έργο τέχνης, με σώματα παρόντα, δρώντα, συναισθανόμενα, σε κοινή εμπειρία.
Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις θα είναι δωρεάν. Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής: Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου: “Song” (πρεμιέρα), σύλληψη - χορογραφία: Mala Kline, δημιουργία - ερμηνεία: Ευτυχία Στεφάνου, σχεδιασμός χώρου και κοστουμιών - φωτογραφία: Petra Veber, μουσική και ήχοι: Nenad Sinkauz, σχεδιασμός φωτισμού και τεχνική διεύθυνση: Jaka Šimenc, executive production: Ajda Kline, παραγωγή: Elias 2069 και Mercedes Klein.
- Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου: “Unauthorised” (πρεμιέρα): σύλληψη - χορογραφία: Ιρις Καραγιάν, μουσική: Νίκος Βελιώτης, ερμηνεία: Γιώργος Κοτσιφάκης, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Γιάννης Τσιγκρής, καλλιτεχνικοί συνεργάτες: Γιώργος Μαραζιώτης, Μπετίνα Παναγιωτάρα, φωτογραφίες: Ελισάβετ Μωράκη.
Γ.Σαρ.