Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 19:00

Ο Jean-Guihen Queyras και ο Ιόνιαν Ηλίας Καντέσα στις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες

Γράφτηκε από την
Ο Jean-Guihen Queyras και ο Ιόνιαν Ηλίας Καντέσα στις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες


Με πρωταγωνιστές τον Jean-Guihen Queyras, έναν από τους πιο εμβληματικούς βιολοντσελίστες της εποχής μας, και τον ανερχόμενο βιολονίστα-φαινόμενο Ιόνιαν Ηλίας Καντέσα οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας συνεχίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, ύστερα απ’ την επιτυχημένη πρεμιέρα τους χθες, Παρασκευή.

Το φεστιβάλ άνοιξε ο Μάνος Κιτσικόπουλος, ερμηνεύοντας έργα για σόλο πιάνο των Liszt, Chopin και Κωνσταντινίδη αλλά και δύο δικές του μεταγραφές σε έργα των Beatles.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
-Σήμερα Σάββατο στις 6 μ.μ. η παρουσία του διεθνούς φήμης βιολονίστα Ιόνιαν Ηλίας Καντέσα και του συνόλου Caerus θα αποτελέσει μία σημαντική στιγμή του φετινού προγράμματος. Με ποικίλους συνδυασμούς οργάνων, αλλά και με έργα για σόλο βιολί, η συναυλία θα επικεντρωθεί στη μουσική δωματίου του 20ου αιώνα και στη σύγχρονη δημιουργία, με συνθέσεις των H. Winkelman, J. S. Bach, A. Schnittke, I. Ξενάκη, B. Bartok και B. Britten. Παιδί μεταναστών που γεννήθηκε στην Αθήνα, με πολλές περγαμηνές, διεθνείς εμφανίσεις και ηχογραφήσεις, έχει συνεργαστεί ως σολίστ με την Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας του Μονάχου, τη φιλαρμονική του Λύμπεκ, τη Νέα Φιλαρμόνια της Φρανκφούρτης, τη Φιλαρμονική του Μπαντ Ράιχενχαλ, την Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης κ.ά .
-Αύριο Κυριακή στις 6 μ.μ. ο γάλλος τσελίστας Jean-Guihen Queyras, ένας από τους πλέον πολυδιάστατους και δημοφιλείς βιολοντσελίστες της εποχής μας, γνωστός για «τη μουσική του ευελιξία», 15 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή του στην Ελλάδα επιστρέφει στην πόλη της Καλαμάτας μαζί με τον γιο του και εξαιρετικά ταλαντούχο ζωγράφο, Jérémie Queyras για να ερμηνεύσουν «Τα Χρώματα του Ηχου», μια παράσταση με έργα μπαρόκ μέχρι σύγχρονο ρεπερτόριο, με ταυτόχρονο ζωγραφικό αυτοσχεδιασμό. Η παράσταση εξερευνά τις ατελείωτες δυνατότητες της μουσικής και της ζωγραφικής, αλλά και τα όριά τους.
Η είσοδος στις παραστάσεις έχει οριστεί στα 5 ευρώ, ενώ για τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα είναι ελεύθερη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER