Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 13:08

Απονεμήθηκαν για 14η χρονιά τα βραβεία Βλαχοδημήτρη

Γράφτηκε από την

 Τα 14 χρόνια κλείνουν φέτος τα Βραβεία «Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη», τα οποία δόθηκαν την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου σε συγκινητική ατμόσφαιρα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος και σε κλειστό κύκλο λόγω της πανδημίας.

Τα Βραβεία διοργανώνονται από το Δήμο Πύλου - Νέστορος, σε συνεργασία με τη Βάσω Βλαχοδημήτρη, με στόχο την επιβράβευση της προσπάθειας των παιδιών για μάθηση, αλλά και τη θύμηση των δύο σπουδαίων ανθρώπων των γραμμάτων και της φιλοσοφίας, του Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη.
Η τιμητική διάκριση δόθηκε στους 3 αριστούχους μαθητές της Γ’ Λυκείου του Δήμου Πύλου - Νέστορος, οι οποίοι ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, κατά το σχολικό έτος 2019 - 2020, καταφέρνοντας έτσι να εισαχθούν με επιτυχία στην σχολή της προτίμησής στους. Και οι 3 ήταν από το Λύκειο Πύλου και είναι οι: Γεώργιος Νικήτας, Δημήτριος Μαντόγιαννης και Ζαχαρίας Κουρέτας.
Η εκδήλωση έγινε παρουσία του δημάρχου Παναγιώτη Καρβέλα και του λυκειάρχη Πύλου Γεώργιου Χρονόπουλου, ενώ τα βραβεία απένειμε ο δρ. Ιωάννης Σαμέλης ερευνητής ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, εκπροσωπώντας την Βάσω Βλαχοδημήτρη.
Στη σεμνή τελετή, ο δήμαρχος συνεχάρη τους βραβευθέντες και συνάμα αναφέρθηκε στη συμβολικότητα και τη χρησιμότητα των βραβείων. Κλείνοντας, εξήρε το σθένος της κ. Βλαχοδημήτρη να παραμείνει ο θεσμός ζωντανός στο βάθος του χρόνου.