Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 06:50

"Συν 1 - Μιχάλης Τούμπουρος": Εντατικές πρόβες για το "Σιγά … γκρεμός"

"Συν 1 - Μιχάλης Τούμπουρος": Εντατικές πρόβες για το "Σιγά … γκρεμός"

Mε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει τις πρόβες του θεατρικού έργου του Λάκη Λαζόπουλου "Σιγά … γκρεμός" το θεατρικό σχήμα "Συν 1 – Μιχάλης Τούμπουρος" λίγο πριν τη τελική ευθεία για την έναρξη των παραστάσεων.
Πρόκειται για μια συρραφή των θεατρικών έργων του Λάκη Λαζόπουλου "Που πάει αυτό το λεωφορείο" και "Κυριακή των παπουτσιών" σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη, μουσική Μιχάλη Τούμπουρου και χορογραφίες Μαρίας Σκαφιδά. Το "Σιγά … γκρεμός" με το χαρακτηριστικά καυστικό και ιδιαίτερο χιούμορ του Λάκη Λαζόπουλου, πραγματεύεται την ιστορία των προσώπων των θεατρικών του έργων "Που πάει αυτό το λεωφορείο" και "Κυριακή των παπουτσιών" τα οποία, ζώντας στο "μεγαλειώδες" πρόσφατο παρελθόν της Ελλάδας, ως "περήφανοι" εταίροι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ΟΝΕ, έρχονται σήμερα να καταθέσουν την διάψευση των ονείρων τους, την συντριβή των επιθυμιών τους, βιώνοντας την οικονομική κρίση και των ραγδαίων οικονομικών ανισορροπιών, των απρόβλεπτων αλλαγών. Με το ένα πόδι κυριολεκτικά στον γκρεμό, εξακολουθούν όμως να αναπολούν και να διεκδικούν μία καλύτερη ζωή. Οι ήρωες αυτοί, λειτουργούν ως καθημερινοί αναλυτές που ερμηνεύουν λίγο ή πολύ, το εξωτερικό τους περιβάλλον, αλλά και την συμπεριφορά του εαυτού τους και των άλλων.
Οι παραστάσεις του έργου "Σιγά … γκρεμός" θα γίνουν από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Κατσουλάκη, η μουσική του Μιχάλη Τούμπουρου, οι χορογραφίες της Μαρίας Σκαφιδά και τα σκηνικά και τα κοστούμια του Κώστα Κατσουλάκη.
Βοηθοί σκηνοθέτη είναι οι Αλέκα Σταυριανέα και Μιμίκα Τάσση.
Στην παράσταση θα λάβουν μέρος με αλφαβητική σειρά οι: Βάσω
Δημητροπούλου – Γκόνη, Δήμητρα Διακουμέα, Γεωργία Γαρδελίνου, Στέλλα Γκόνη, Ρόη Ζούπα, Ολγα Θεοδώρου, Λευτέρης Καρμοίρης, Μαρία Κρόμπα, Παναγιώτης Κρόμπας, Νίκος Κυριακουλάκος, Εφη Λεάκου, Αλεξάνδρα Λυμπεροπούλου, Βασιλική Μαραβά, Ρούλα Μέντη, Παναγιώτης Μελιγαλιώτης, Λέανδρος Μιμίκος, Σοφία Μποτσέα, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ελένη Σταυροπούλου, Μαρία Τζιφή, Τάκης Τσαπόγας, Γεωργία Τσώνη, Βαγγέλης Χαχής, Ειρήνη Χειλά και Γωγώ Χρανιώτη.