Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 20:36

Απονεμήθηκαν τα βραβεία "Ν. Πολίτης" στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Απονεμήθηκαν τα βραβεία "Ν. Πολίτης" στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών (φωτογραφίες)

Τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών τίμησε απόψε ο Δήμος Καλαμάτας και η εκπαιδευτική κοινότητα με ένα πλούσιο πρόγραμμα στο ασφυκτικά γεμάτο Πνευματικό Κέντρο. 

Για τη γιορτή συνεργάστηκαν το 14ο Δημοτικό Σχολείο και το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και οι εκπαιδευτικοί: Ηλίας Κανελλόπουλος, Χρίστος Λαδάς, Ειρήνη Παπαχίου, Αντωνία Δρογκάρη, Γεωργία Γαρδελίνου, Αριστέα Αθανασοπούλου. Μετείχαν με ύμνους και τροπάρια η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσσηνίας υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Τσιλίκα και ο Μορφωτικός Σύλλογος Καλαμάτας, που χόρεψε χορούς από την Καππαδοκία. Ο Ηλίας Κανελλόπουλος θεολόγος εκφώνησε ομιλία, ενώ αποσπάσματα από το έργο των Τριών Ιεραρχών και ένα θεατρικό σκετς παρουσίασε το 5ο Γυμνάσιο και το 14ο Δημοτικό. 

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης έγινε και η απονομή των υποτροφιών από το Δήμο Καλαμάτας, για το "Βραβείο Νικολάου Πολίτη". Ανά κατεύθυνση τις υποτροφίες πήραν οι αριστεύσαντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2012 (με το έπαθλο των 400 ευρώ για τον πρώτο, 300 για το δεύτερο και 200 για τον τρίτο): θετική: Ιάκωβος Βλάχος, Σπυριδούλα Ακακίου, Παναγιώτα Σταθοπούλου. Θεωρητική: Ελένη Μαλαπάνη, Στασινή Μιχαλοπούλου, Σοφία Αντωνοπούλου. Τεχνολογική: Σπύρος Χανδρινός, Ιωάννης Διονύσης Τσώνης, Μαρία Ξενούλη. Τρεις νέες υποτροφίες από το κληροδότημα "Σκιά" παρέλαβαν οι μητέρες των φοιτητών Ιωάννης Ψυχογιός, Μαρία Ξενούλη, Παναγιώτα Γκόνη Ρήγα.

Το παρών στη γιορτή έδωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Πέτρος Μισθός, εκπρόσωποι τού πολιτικού και εκπαιδευτικού χώρου.

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER