Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 08:46

Ξεκινούν σήμερα οι τετραήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στην αεροπορία

Γράφτηκε από την

 

Ξεκινούν από σήμερα οι καθιερωμένες τετραήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Στις εγκαταστάσεις της 120 Πτέρυγας Εκπαιδεύσεως Αέρος από σήμερα έως και την Κυριακή θα λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ ειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης θα προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Η στατική έκθεση θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-2 και Τ-6, ελικόπτερο έρευνας - διάσωσης ΑΒ - 205, καθώς και το σκάφος του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης.

Η 120 ΠΕΑ θα είναι επισκέψιμη για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:

- Σήμερα Πέμπτη, αύριο Παρασκευή, αλλά και το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

- Την Κυριακή από τη 1.30 το μεσημέρι έως και τις 5 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων την Παρασκευή στις 9 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Μεσσήνιων πεσόντων αεροπόρων, στην πλατεία μητροπολίτη Χρυσοστόμου Δασκαλάκη στη Φραγκόλιμνα, στην Καλαμάτα.

Την Κυριακή στις 12.15 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός και η δοξολογία στο Αεροδρόμιο.

Επισημαίνεται ότι λόγω της έκτακτης κατάστασης με την πανδημία οι επισκέπτες των εγκαταστάσεων της 120 ΠΕΑ, και γενικότερα οι συμμετέχοντες στις εορταστικές εκδηλώσεις, θα πρέπει να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού, ιδίως στους χώρους της έκθεσης).