Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 09:00

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Ξεκίνησαν "Οι περιπέτειες του Οδυσσέα"

Γράφτηκε από την
Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Ξεκίνησαν "Οι περιπέτειες του Οδυσσέα"

Ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα "Οι περιπέτειες του Οδυσσέα" από την  "κουκλοπαρέα" της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας. Οι παραστάσεις για μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων θα δίνονται μέχρι και το Μάιο.



Σήμερα η Πειραματική Σκηνή παίζει στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα του συλλόγου στην οδό Ευριπίδου 2 δωρεάν για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο "Περιβόλι της γιαγιάς". Η κίνηση αυτή είναι ένα "ευχαριστώ" για το Ιδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, το οποίο στηρίζει μέχρι σήμερα, τη θεατρική ομάδα των παιδιών της Πειραματικής.
Θα ακολουθήσουν δωρεάν παραστάσεις για τα παιδιά του ΚΕΦΙΑΠ και για τους μαθητές των ειδικών σχολείων της Καλαμάτας.
Ευέλικτες ξύλινες μαριονέτες και γιγάντιες κούκλες ζωντανεύουν τους ήρωες της Οδύσσειας, από 8 κουκλοπαίκτες. Ο Οδυσσέας, η Πηνελόπη, ο Κύκλωπας Πολύφημος, οι Σειρήνες, η Σκύλα και η Χάρυβδη, η Μάγισσα Κίρκη και η Νύμφη Καλυψώ, ο Δούρειος Ιππος και το καράβι του Οδυσσέα ταξιδεύουν τους θεατές και τους ξεναγούν στο ταξίδι από την Τροία στην Ιθάκη μέσα από την αφήγηση του Μίμη Κουγιουμτζή.
Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Πασσάκου, η μουσική είναι του Χρήστου Λεοντή, από την παράσταση του θεάτρου Τέχνης "Παρωδύσσεια". Την επεξεργασία κειμένου και τις κουκλοκατασκευές έκανε η Λέττα Πετρουλάκη. Τον ήχο και τους φωτισμούς χειρίζονται η Πόπη Μαυρέα και η Ντίνα Τσαπάκη. Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι: Φανή Αλεξανδρίδη, Σταυρούλα Γκόνου, Ελίνα Εγγλέζου, Τζένη Μητσούλα, Γιώργος Πασσάκος, Λέττα Πετρουλάκη, Ελένη Σιγαλού και Ελένη Χριστοπούλου.
Οι παραστάσεις θα δίνονται: Τρίτη, Τετάρτη  και Πέμπτη στις 10 το πρωί, στην αίθουσα του συλλόγου στην οδό Ευριπίδου 2.
Η διάρκεια της παράστασης είναι 45 λεπτά. Το εισιτήριο κοστίζει 4 ευρώ. Παραστάσεις για το κοινό θα δίνονται Κυριακές πρωί.
Πληροφορίες και κλείσιμο παραστάσεων στα τηλέφωνα:
27210 21653, 27210 82864 κινητό 6977-437279, 6971-540945. Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης "Παρωδύσσεια" του θεάτρου Τέχνης, κυκλοφορεί σε CD του οποίου παραγωγός είναι η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας μαζί με το "Μετρονόμο", του Μεσσήνιου εκδότη Θανάση Συλιβού. Η παρουσίαση του CD θα γίνει το Μάρτιο στην Καλαμάτα.
 


NEWSLETTER