Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 21:22

“Ο Καραγκιόζης στο βυθό” στις 6 Ιουλίου στο Κάστρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
“Ο Καραγκιόζης στο βυθό” στις 6 Ιουλίου στο Κάστρο Καλαμάτας

Ολοκληρώνονται σταδιακά οι πρόβες της νέας παραγωγής του Θεάτρου Σκιών Δημητρακόπουλου για το καλοκαίρι του 2021 με το πρωτότυπο έργο «Ο Καραγκιόζης στο βυθό».

Η παράσταση θα δοθεί στο Κάστρο Καλαμάτας στις 6 Ιουλίου στις 9 μ.μ, και θα είναι αφιερωμένη στα 15 χρόνια προσφοράς των Κέντρων Στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας, υπό την αιγίδα της Πειραματικής Σκηνής. Η παράσταση θα είναι δωρεάν με ελεύθερη συνεισφορά.
Πρόκειται για έναν συνδυασμό του παραδοσιακού θεάτρου σκιών και του ζωντανού θεάτρου. Εννιά φιγούρες και δυο ηθοποιοί συνυπάρχουν επί σκηνής και αλληλοεπιδρούν σε ένα έργο που αναδεικνύει την ανάγκη για την προστασία των θαλασσών. Πρωταγωνιστές πέρα από τον λαϊκό μας ηρώα Καραγκιόζη, είναι ο Ρύπος και η Μόλυνση που πολιορκούν θάλασσα και βυθό και αιχμαλωτίζουν τους ανθρώπους! Τα κοστούμια των δυο ερασιτεχνών ηθοποιών είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά και σκουπίδια ή οτιδήποτε άλλο θα μάζευε κανείς από μια παραλία. Καπάκια, σακούλες, δίχτυα, μπουκάλια και ρολά χαρτιού συνθέτουν τα κοστούμια.
Οι συντελεστές είναι οι: ιδέα/σκηνοθεσία/κατασκευές, εμψύχωση/φωνές: Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, Μόλυνσης: Γεωργία Δημητρακοπούλου, Ρύπος: Παναγιώτης Τσίμπουρης. Βοηθοί σκηνής: Γεωργία Δημητρακοπούλου, Πέγκυ Σούλιου, κοστούμια: Μαρίζα Νταϊφά, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, τεχνική υποστήριξη: Νίκος Βαμβακάς, αφίσα, φωτογραφίες: Νίκος Τζαβάρας, ήχος/φως: Χρήστος Συκάς, οργανωτική μέριμνα: Λέττα Πετρουλάκη.

 


NEWSLETTER