Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 19:15

Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας: Ολοκληρώθηκε το αφιέρωμα για τον Astor Piazzolla

Γράφτηκε από την

Το τελευταίο από τα βίντεο του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας “ανέβηκε” στην πλατφόρμα vimeo χτες, ολοκληρώνοντας έτσι το αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Astor Piazzolla.

Το κοινό του Φεστιβάλ, μέσα από την προβολή μικρών μουσικών βίντεο απόλαυσε έργα του σπουδαίου Αργεντίνου συνθέτη από τους σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και τους καθηγητές τους. Τα βίντεο θα είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλους του έτους στο vimeo καθώς και στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ http://www.kalamataguitarfestival.gr
Οι συντελεστές της προσπάθειας ήταν οι: καλλιτεχνική επιμέλεια: Αντώνης Κουφουδάκης (τάξη κιθάρας), Βίκη Βασιλειάδη (τάξη φλάουτου), επιμέλεια κειμένων: Παναγιώτα Ηλιοπούλου (φιλόλογος), ηχοληψία και βιντεοσκόπηση: Αλέξανδρος Μπεκ.
Στο τελευταίο βίντεο η Β. Βασιλειάδη και ο Α. Κουφουδάκης παρουσιάζουν δύο μέρη (“Café 1930” και “Nightclub 1960”) από το αριστούργημα του Piazzolla “Histoire du tango”. Σε όλα τα προηγούμενα βίντεο έπαιξαν οι: Ιάσονας Γεωργιόπουλος, Χάρης Κουσούλης, Θάνος Πέτρουλας, Λουκάς Αθηναίος Αθηνάδης, Μαρία Μάρκοβα, Ερωφίλη Παναγιωταρέα - Αγγελέτου, Εύα Δίσκου, Γαβριηλία Μαργέλη, Αμβροσία Ματσούκα, Ακης Σιψάς, Ιάσονας Γεωργιόπουλος, Μαρία Τσίχλη, Χριστίνα Καίσαρη.
Το ραντεβού για τη συνέχεια του θεσμού δίνεται στις 1, 2 και 3 Ιουλίου με τον Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Κιθάρας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης» (https://kalamataguitarfestival.gr/competition).