Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 18:52

Το “Αγκάθι” προβάλλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Το “Αγκάθι” προβάλλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

 

Το “Αγκάθι” προβάλλει αύριο Πέμπτη η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στις 9.30 μ.μ. στο “Καφέ σινέ”.

Η είσοδος κοστίζει 4 ευρώ και είναι ελεύθερη για άτομα κάτω των 18. Η σκηνοθεσία είναι του Gene Saks και παίζουν οι: Walter Matthau, Ingrid Bergman, Goldie Hawn.
Ο Τζούλιαν Γουίνστον, ένας εργένης οδοντίατρος που φοβάται τις δεσμεύσεις, λέει ψέματα στην ερωμένη του ότι είναι παντρεμένος για να αποφύγει τυχόν απαιτήσεις γάμου. Η Τόνι αδυνατώντας να αντέξει την πραγματικότητα – όπως την έχει παρουσιάσει ο Τζούλιαν - αποπειράται να αυτοκτονήσει, αλλά ο νεαρός γείτονάς της Αιγκορ την σώζει την τελευταία στιγμή. Οταν ο Τζούλιαν μαθαίνει την τρέλα που πήγε να κάνει, εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι ήταν έτοιμη να πεθάνει για αυτόν, της προτείνει να παντρευτούν. Εκείνη όμως θα του ζητήσει να γνωρίσει την γυναίκα του, για να σιγουρευτεί πως δεν είναι αυτή ο μόνος λόγος του χωρισμού τους. Τότε ο γιατρός θα αναγκαστεί να ζητήσει από τη βοηθό του, την αυστηρή κυρία Ντίκινσον, να υποδυθεί τη σύζυγό του. Το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο και τα μπλεξίματα αρχίζουν...
Πρόκειται για μία απολαυστική κωμωδία με έξυπνους διαλόγους, που αποτέλεσε αρχικά μεγάλη θεατρική επιτυχία στο Broadway το 1965 σε σενάριο του Abe Burrows και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1969 με τον ίδιο τίτλο σε διασκευή τού I.A.L. Diamond, καταλήγοντας να είναι η 9η ταινία με τα υψηλότερα κέρδη εκείνη την εποχή.
Η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Goldie Hawn κέρδισε το Οσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου και ήταν επιπλέον υποψήφια στην ίδια κατηγορία και στα Βραβεία Bafta. Για την ερμηνεία της κέρδισε επίσης Χρυσή Σφαίρα, ενώ στα ίδια βραβεία η ταινία προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας (μιούζικαλ ή κωμωδία) και η Ingrid Bergman ήταν υποψήφια στην κατηγορία καλύτερης ηθοποιού (σε κωμωδία ή μιούζικαλ).