Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 20:46

Ηλεία: Παρουσιάστηκε το ιστορικό βιβλίο του Θεόδωρου Λάμπρου (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ηλεία: Παρουσιάστηκε το ιστορικό βιβλίο του Θεόδωρου Λάμπρου (βίντεο)

«Γεγονότα και άγνωστες πτυχές που σημάδεψαν την Ηλεία κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821»

Το βιβλίο του ιστορικού και συγγραφέα Θεόδωρου Λάμπρου «Γεγονότα και άγνωστες πτυχές που σημάδεψαν την Ηλεία κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821» παρουσιάστηκε πρόσφατα στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», στον Πύργο. Το βιβλίο εξέδωσε ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού. Οπως είπε ο Θεόδωρος Λάμπρος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είναι γραμμένο σε απλή γραφή, ακριβώς για να είναι προσιτό σε όλους τους αναγνώστες και όχι μόνο σε ένα συγκεκριμένο κοινό όπως οι ακαδημαϊκοί ή οι ιστορικοί ερευνητές.

 

 

 

Η έκδοση του βιβλίου για την Επανάσταση του 1821 στην Ηλεία είναι η αρχή για μια σειρά δράσεων – εκδηλώσεων του Δήμου Πύργου, με σκοπό την ανάδειξη και προβολή του πολιτισμού και της ιστορίας του τόπου. Η παρουσίαση της έκδοσης σε ανοιχτή εκδήλωση σκόπευε στο να αρχίσουν οι πολίτες της Ηλείας να έχουν σχέση με την ιστορία. Οπως ανέφερε και ο συγγραφέας του και ειδικός συνεργάτης του Δήμου Πύργου σε θέματα Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας, μέσα από αυτό το βιβλίο θα μπορούν όλοι οι πολίτες της Ηλείας αλλά και της υπόλοιπης Ελληνικής Επικράτειας να μάθουν για σημαντικά γεγονότα και πτυχές – γνωστές και άγνωστες που έλαβαν χώρα στην Ηλεία κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης.

Το «Γεγονότα και άγνωστες πτυχές που σημάδεψαν την Ηλεία κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821» αποτελεί την πρώτη επίσημη έκδοση για το 1821 στην Ηλεία.

 

 

Κ.Δρ.


NEWSLETTER