Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 18:49

Εορταστική εκδήλωση στο Ρίπεσι Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Εορταστική εκδήλωση που θα περιλαμβάνει ομιλίες και παρουσίαση βιβλίου, με θέμα «Οι Ντρέδες της Ορεινής Τριφυλίας στον αγώνα για την Ελευθερία» θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στην Κεφαλόβρυση (Ρίπεσι) Τρφυλίας.

Θα προηγηθεί στις 7 το απόγευμα επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κεφαλόβρυσης.
Στις 8 μ.μ. θα γίνει έναρξη της εκδήλωσης στην πλατεία της κοινότητας. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Ιουλία Λυμπεροπούλου πρέσβης και γενική πρόξενος του Παναμά. Γιώργος Λεβεντάκης δήμαρχος Τριφυλίας. Περικλής Κανελλόπουλος πρόεδρος της Κοινότητας Κεφαλόβρυσης. Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης επίκουρος καθηγητής Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εμπνευστής και «πατέρας» της Μύρτιδος. Γιώργος Σταματόπουλος γλύπτης - χαράκτης της ΤτΕ. Γεωργία Χριστοδούλου πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων & Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας.
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι: Άγγελος Συρίγος υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. Δώρα Σταθοπούλου γενική διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών και Νομοθετικού Έργου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αθανάσιος Σταθόπουλος συγγραφέας - λαογράφος - ιστορικός ερευνητής. Θόδωρος Μαραγκός σκηνοθέτης - σεναριογράφος - σκιτσογράφος. Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Τριφυλίας, η Επιτροπή «Ρίπεσι 1821-2021» και η Επιτροπή «Ελλάδα, Τριφυλία 1821 - 2021, 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση», υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».


Κ.Μπ.