Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 21:07

«Κρόνος και Δίας: μονομαχία χωρίς τέλος» στην Αρχαία Ολυμπία

Γράφτηκε από την

 

Η μουσικοθεατρική performance “Κρόνος και Δίας: μονομαχία χωρίς τέλος” ανεβαίνει τον Αύγουστο στην Αρχαία Ολυμπία.

Το Θέατρο “Altera pars” θα παρουσιάσει το πρότζεκτ με μία ηθοποιό, έναν μουσικό και πολλά παραδοσιακά όργανα απ’ όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο του προγράμματος 2021 του θεσμού “Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”.

H παράσταση εμπνέεται από την αρχαία ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα από τον αρχέγονο μύθο του Κρόνου και την κοσμογονική σύγκρουσή του με το Δία. Ο Κρόνος, σύμβολο του αδηφάγου χρόνου, καταβροχθίζει τα παιδιά του οδηγώντας τα στην ανυπαρξία. Την παντοδυναμία του έρχεται ν’ ανατρέψει το μοναδικό παιδί που ξέφυγε της καταστροφικής μανίας του, ο Δίας, σύμβολο και πηγή της «ζωής». Η παράσταση βλέπει το μύθο ως το διαχρονικό όνειρο εξάλειψης του χρόνου, που μας υπενθυμίζει πως ο χρόνος τελικά μπορεί να νικηθεί εκεί όπου η ζωή επικρατεί. Ο αφηγηματικός κορμός βασίζεται στη Θεογονία του Ησίοδου και πλαισιώνεται από ορφικούς ύμνους.

Οι συντελεστές είναι οι: σύλληψη/ιδέα, ερμηνεία: Αγγελική Κοντού, επιστημονική σύμβουλος: Mίνα Χειμώνα, σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος, πρωτότυπη/ζωντανή μουσική: Γιώργος Διαμαντόπουλος, κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα, φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης, επιμέλεια κίνησης: Ελβίρα Μπαρτζώκα

Στις 10 και 11 Αυγούστου στο Μουσείο στις 9 μ.μ. και με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Aπαιτείται προκράτηση θέσης στην ειδική πλατφόρμα του ΥΠΠΟΑ. Η προκράτηση είναι υποχρεωτική. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στο χώρο. Η προκράτηση θέσεων είναι υποχρεωτική. Για περισσότερες πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων: https://digitalculture.gov.gr.