Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 07:54

Πλήθος κόσμου στην ομιλία Κανάρη Τσίγκανου για το διάστημα

Γράφτηκε από την
Πλήθος κόσμου στην ομιλία Κανάρη Τσίγκανου για το διάστημα

 

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών η προσέλευση του κοινού στην ομιλία του Κανάρη Τσίγκανου με θέμα «Ένα γαλάζιο πετραδάκι μέσα σε ένα εκπληκτικό σύμπαν».

Ο κ. Τσίγκανος είναι ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον Τομέα Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Μηχανικής. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών το βράδυ της Κυριακής, στο Πάρκο Βλαχέρνας στα Φιλιατρά.

Άνθρωποι από την Πάτρα, την Τρίπολη και ολόκληρη την Τριφυλία παρακολούθησαν με απόλυτη προσήλωση την παρουσίαση του καθηγητή, ο οποίος με απλό τρόπο και με την υποστήριξη οπτικοακουστικού υλικού αναφέρθηκε στις τελευταίες ανακαλύψεις στον τομέα του διαστήματος. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση νέων και παιδιών από την ηλικία του νηπιαγωγείου μέχρι το λύκειο.

Ο καθηγητής ανακοίνωσε, με την παρουσία του λυκειάρχη Φιλιατρών Γιάννη Κίτσου, τη θεσμοθέτηση δωρεάς των βιβλίων του σε αριστούχους μαθητές του Λυκείου Φιλιατρών. Μάλιστα η πρώτη βράβευση έγινε στο τέλος της ομιλίας του, με την απονομή των βιβλίων του στους μαθητές Κανέλο Φουντά, Χρήστο Παγάνη και Κωνσταντίνα Γεωργοπούλου που συγκέντρωσαν βαθμολογία 19,8.

Στη συνέχεια έγινε αστροπαρατήρηση από το χώρο του Λυκείου Φιλιατρών, με δύο τηλεσκόπια που διέθεσαν για την εκδήλωση ο πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης και ο φοιτητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Καρβελάς. Οι παρευρισκόμενοι, που περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους, ενθουσιάστηκαν με την παρατήρηση του Κρόνου και του Δία.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η γενική γραμματέας του Δήμου Τριφυλίας Μερόπη Μυλωνά, οι αντιδήμαρχοι Σωτήρης Μπακούρος, Μαρία Παναγοπούλου, Νίκος Φρούσος και Δημήτρης Στριμπάκος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σάκης Καραβίτης, οι πρώην δήμαρχοι Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, και οι πρόεδροι των εν Αθήναις Φιλιατρινών Στάθης Χαρτάλος και του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού Νίκος Κούρδογλου.


NEWSLETTER