Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 22:01

Στην Costa Navarino το συνέδριο της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας

Γράφτηκε από την
Στην Costa Navarino το συνέδριο της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας

 

Το 14ο Τακτικό Συνέδριο και η Γενική Συνέλευση μετά Αρχαιρεσιών, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, θα διεξαχθεί στην Costa Navarino (Αίθουσα «ORION 1»), το Σάββατο 28 Αυγούστου από τις 9 το πρωί και με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που θα ισχύουν.

Το θέμα του Συνεδρίου: «Μεσσηνία 1821-2021- Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον» εντάσσεται στις εορταστικές μας εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στους αγώνες του Ιερού Κλήρου στην Ελληνική Επανάσταση και θα τιμηθεί στα πρόσωπα αυτών ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κκ. Χρυσόστομος.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

9-10 π.μ.: Εναρξη. Προσέλευση Συνέδρων – Εγγραφές

10-10:30 π.μ. - Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Αθανάσιο Βασιλόπουλο  - Χαιρετισμοί - Εναρξη εργασιών από τον Συμπρόεδρο της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Ευστάθιο Αναστασόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

 

ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

10.30-10.45 π.μ.: Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία αφιερώνει το συνέδριο «στο Ρόλο του Ιερού Κλήρου στην Ελληνική Επανάσταση» και τιμά στα πρόσωπο αυτών τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας  κ.κ. Χρυσόστομο. Για την προσφορά των Μεσσηνίων Ομο-γενών του ανδριάντα του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι, τιμά στο πρόσωπο αυτών τον τότε Πρόεδρο της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά κ. Αναστάσιο Κοκκαλιάρη. Επιπλέον, για την προσφορά, ανάδειξη και προβολή της ιστορίας του 1821 στο Πανελλήνιο, τιμά τους «Ελληνομνήμονες» και στο πρόσωπο αυτών τον πρόεδρο κ. Σπύρο Κατσίρα. 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ  «ΜΕΣΣΗΝΙΑ 1821-2021, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον»

10:45-11 π.μ.: Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Η ιδιοπροσωπία της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. Μια επανάσταση χωρίς προηγούμενο».

11-11.20: Χρήστος Μπούρας (Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών) «Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και το 5G».

11.20-11:40 π.μ.: Ξενοφών Κάππας (Γενικός Διευθυντής, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου) «Μοριάς ’21», μαθαίνοντας την ιστορία, χαράζουμε το μέλλον.

11:40-12 μ. Σαράντος Ψυχάρης (Καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ) «Διατήρηση και επαύξηση της πολιτισμικής κληρονομιάς  της Μεσσηνίας και του φυσικού περιβάλλοντος με αξιοποίηση            προχωρημένων ψηφιακών τεχνολογιών» .

12:10-12:40 μ.μ. Διάλειμμα

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

12:40:Εκλογή Προεδρείου-Εφορευτικής Επιτροπής (3 Τακτικοί 3 Αναπληρωματικοί), Οικονομικός Απολογισμός από τον Ταμία κ. Παναγιώτη Λούτο και την Εξελεγκτική Επιτροπή, Πεπραγμένα απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου από τον Γραμματέα κ. Παναγιώτη Μπαζίγο, Προτάσεις Συνέδρων προς ψήφιση. 

1:10-2 μ.μ.: Υποβολή υποψηφιοτήτων για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή

2-3 μ.μ.: Διεξαγωγή ψηφοφορίας

3-4 μ.μ.: Γεύμα στο «Morias Restaurant»    

4 μ.μ.: Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Αρχαιρεσιών


NEWSLETTER