Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 21:02

«Σάκκο και Βαντσέττι» στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Γράφτηκε από την
«Σάκκο και Βαντσέττι» στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

 

Το θεατρικό έργο «Σάκκο και Βαντσέττι» θα ανεβάσει με ελεύθερη είσοδο την Παρασκευή στις 9 μ.μ. η ομάδα "Τσιριτσάντσουλες" στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (πλατεία Ευκαλύπτων, πάνω από τους συλλόγους Κρητών και ΜΕΘ).

Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη σε κείμενα των Αλαίν Γκιγιάρ, Τζον Ντος Πάσος, Νικόλα Σάκκο και Μπαρτολομέο Βαντσέττι, η οποία θα παρουσιαστεί με τη βοήθεια της Πειραματικής σκηνής Καλαμάτας.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

5 Μαΐου 1920, Βοστώνη, ΗΠΑ: Δύο ιταλοί μετανάστες αναρχικοί, ο Μπαρτολομέο Βαντσέττι και ο Νικόλα Σάκκο, συλλαμβάνονται για ανατρεπτική δράση, αλλά στην συνέχεια κατηγορούνται για μία ένοπλη ληστεία μετά φόνου. Η δίκη που ακολουθεί είναι στημένη, βασισμένη σε ένα σαθρό κατηγορητήριο και οδηγεί στην καταδίκη των δύο αναρχικών σε θάνατο. Η συγκλονιστική παγκόσμια κινητοποίηση αλληλεγγύης που θα ακολουθήσει, δεν θα καταφέρει να ανατρέψει την απόφαση, κι έτσι οι Σάκκο και Βαντσέττι θα εκτελεστούν στην ηλεκτρική καρέκλα στις 23 Αυγούστου 1927. Παίζουν: Ντίνα Μαυρίδου, Γιάννης Αδρίμης, Μαρίνος Μουζάκης. Σκηνοθεσία: Μαρίνος Μουζάκης. Μάσκες, Κοστούμια: Μαρία Μαρκοπούλου. Διεύθυνση παραγωγής: Ντίνα Μαυρίδου.

Κινησιολογική επιμέλεια: Ηρώ Κατσιφλώρου. Τεχνική υποστήριξη: Κώστας Βαλατσός.


NEWSLETTER