Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 20:16

Καλαμάτα: Εκδηλώσεις μνήμης για τους σεισμούς του 1986

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Εκδηλώσεις μνήμης για τους σεισμούς του 1986

 

Τριάντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται από τους φονικούς σεισμούς του 1986 τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης την ημέρα αυτή.

Στις 12 το μεσημέρι, στο μνημείο στη συμβολή των οδών Κροντήρη και Νέδοντος θα τελεστεί τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όσων έχασαν τη ζωή τους στους σεισμούς της 13ης και της 15ης Σεπτεμβρίου 1986.

Στις 8 το βράδυ, στον κήπο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κατά την οποία θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο πρώην δήμαρχος Σταύρος Μπένος. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας δόκτορα Ευθύμιο Λέκκα με θέμα “Καλαμάτα 35 χρόνια μετά - ένας σεισμός ορόσημο για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας - νέες προκλήσεις για την πολιτική προστασία”.

Τέλος, στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση του επικαιροποιημένου σχεδίου τοπικής αντιμετώπισης σεισμικών συμβάντων.


NEWSLETTER