Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 21:44

Διαδικτυακή συνάντηση για τη Μεσογειακή Διατροφή

Γράφτηκε από την

 

Διαδικτυακή συνάντηση του Δικτύου των 7 χωρών για τη Μεσογειακή Διατροφή διοργάνωσε την Τετάρτη το Μανιατάκειον Ίδρυμα, στο πλαίσιο της ανάληψης από την Ελλάδα του ρόλου της συντονίστριας χώρας για τις κοινές δράσεις του Δικτύου.  

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η δημιουργία κοινής ιστοσελίδας των 7 εμβληματικών κοινοτήτων (Κορώνη, Αγρός, Brac & Hvar, Chefchaouen, Cilento Soria και Tavira). H εν λόγω απόφαση ήρθε σε συνέχεια της από 6 Ιουνίου πρότασης του Μανιατάκειου Ιδρύματος και του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ιδρύματος “οι 7 εμβληματικές κοινότητες θα συνεργαστούν στενά προκειμένου να ανεβάσουν στο διαδίκτυο μια δυναμική ιστοσελίδα που θα απευθύνεται σε όλον τον κόσμο, αναδεικνύοντας την ομορφιά της διαφορετικότητας και τον πλούτο των πολιτιστικών τους προσεγγίσεων, την ίδια την ουσία της Μεσογειακής Διατροφής”.

Επιπλέον αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο “Μεσογειακή διατροφή και βιώσιμη ανάπτυξη”, πρόταση της Κύπρου σε συνεργασία με την Πορτογαλία, την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.  

Η ανακοίνωση κλείνει με την επισήμανση ότι “έντεκα χρόνια μετά την απόφαση της UNESCO είναι σαφές ότι η Μεσογειακή Διατροφή είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό μοντέλο διατροφής. Είναι ένας πλούτος που εμπεριέχει την επιστήμη, παραδοσιακές γνώσεις, δεξιότητες και αξίες που δημιουργούνται από μια περιοχή, που μπορεί να θεωρηθεί ως ένα πραγματικό εργαστήριο και ένα εκκολαπτήριο καλών πρακτικών με τα οποία θα χτίσουμε το μέλλον”.