Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 19:47

Δράση και στην Καλαμάτα για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων

Γράφτηκε από την
Δράση και στην Καλαμάτα για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων

 

Στη 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα που οργανώνει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) "Πάνος Μυλωνάς" συμμετέχει αύριο η Καλαμάτα.

Η δράση συνδιοργανώνεται από εθελοντές-φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας με κεντρικό σύνθημα “Ολοι διασκεδάζουν. Ενας δεν πίνει… ο οδηγός της παρέας!”.

Η εκδήλωση οργανώνεται αύριο, όπως κάθε χρόνο, σε μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα, ενώ στην Καλαμάτα θα υλοποιηθεί στο Ιστορικό Κέντρο (Μπαχάλικον, VinoBancoTapas, Παλιακόν, Μωσαϊκό). Κεντρικός άξονας της δράσης είναι ότι “αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί”, ενώ το μήνυμα είναι η προτροπή στις παρέες να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά, αλλά και υιοθετώντας το γενικότερα, να αναλάβει το ρόλο του “οδηγού της παρέας” φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι που θα του το θυμίζει. 

Κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτή τη βραδιά, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με το Ινστιτούτο, τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και άλλους θεσμικούς φορείς, για την προστασία της ζωής όλων αλλά, κυρίως, των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας τους. 

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την αρωγή της ΕΛΑΣ και τη συμβολή της Τροχαίας στις κατά τόπους εκδηλώσεις. Στην Καλαμάτα την εκδήλωση υποστηρίζουν εκτός από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Φάος”, το ΙΕΚ “Ορίζων” και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

 

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER