Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 21:39

Παρουσίαση βιβλίου για τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου

Γράφτηκε από την
Παρουσίαση βιβλίου για τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου

Σε κλίμα συγκίνησης παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας, στον αύλειο χώρο της οικίας Τσικλητήρα στην Πύλο, το άκρως ενδιαφέρον πόνημα της Θεοδώρας Γιαννίτση, διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας, με τίτλο “200 χρόνια της Εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης των Ελλήνων του 1821 - Η Ναυμαχία του Ναβαρίνου στα αρχεία της κρατικής Βιβλιοθήκης της Ρωσίας”.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την τιμητική παρουσία τους, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της αναστήλωσης του ρωσικού ναού από τους φιλέλληνες Ρώσους, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως την κ. Γιαννίτση, καθώς επίσης τους κ. Γκρόμοβ και Προχορτσούκ, για τη συμβολή τους στον πολιτισμό και στον τόπο της Πύλου.

Με τη σειρά της η κ. Γιαννίτση ευχαρίστησε το δήμαρχο για την αγαστή συνεργασία, δηλώνοντας φίλη της Πύλου, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε σημαντικές πτυχές του υπό παρουσίαση βιβλίου της.

Τέλος, ο δήμαρχος επέδωσε τιμητικές πλακέτες του δήμου στη Δώρα Γιαννίτση, καθώς και στους φίλους Ρώσους που συνέβαλαν στην ανακαίνιση του ρωσικού ναού.

Παρέστησαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.


NEWSLETTER