Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 08:30

Εκδηλώσεις για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Εκδηλώσεις για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας στη Μεσσηνία

 

Από αύριο ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου.

Στη Μεσσηνία κέντρο του εορτασμού είναι η 120 ΠΕΑ, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Αύριο Παρασκευή στις 9 το πρωί, η Πτέρυγα σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Μεσσήνιων πεσόντων αεροπόρων στο μνημείο της Φραγκόλιμνας.

Τη Δευτέρα, ανήμερα της γιορτής, στις 12.15 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός με τη δοξολογία στο αεροδρόμιο.

Η 120 ΠΕΑ θα είναι επισκέψιμη για το κοινό: Αύριο Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και τη Δευτέρα, από τη 1.30 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Τις μέρες του εορτασμού θα λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Προσωπικό της μονάδας θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης, θα προβάλλεται βίντεο με θέμα την αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας. Η στατική έκθεση θα περιλαμβάνει μαχητικό αεροσκάφος Μ, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-2, Τ-6 και F-16 και ελικόπτερο έρευνας - διάσωσης ΑΒ-205.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων-δράσεων δύναται να τροποποιηθεί ανάλογα με τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης μετάδοσης του Covid-19 και σύμφωνα με τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους (υπαίθριους και στεγασμένους).

Λόγω των περιορισμών της πανδημίας, η είσοδος των επισκεπτών θα γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή με αρνητικό rapid test των τελευταίων 48 ωρών ή μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών για τους ενήλικους και self test των τελευταίων 24 ωρών για τους ανήλικους έως 18 ετών.


NEWSLETTER