Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 08:48

Ο Πρ. Παυλόπουλος παρουσιάζει το βιβλίο του Θανάση Χρήστου

 

Ο αφιερωματικός τόμος του Δήμου Καλαμάτας για το 1821 με τίτλο “Ιχνηλατώντας τη συμβολή της Καλαμάτας και της μεσσηνιακής ενδοχώρας στο έπος της ανεξαρτησίας. Σηματωροί και Αγωνιστές του 1821”, του καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάση Χρήστου, παρουσιάζεται σήμερα στις 7 το απόγευμα, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Η συγκεκριμένη έκδοση εντάσσεται στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας - επίτιμος καθηγητής Δημοσίου Δικαίου του ΕΚΠΑ Προκόπης Παυλόπουλος, και ο καθηγητής Θανάσης Χρήστου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Αποσπάσματα από τον αφιερωματικό τόμο θα διαβάσει η πρόεδρος της Ενωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων, φιλόλογος Αντωνία Παυλάκου, ενώ η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με τη “Δωδεκανησιακή Σουίτα” του Γιάννη Κωνσταντινίδη.

Το συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, ενώ η πραγματοποίησή της θα γίνει με όρους λειτουργίας κλειστών θεάτρων (αμιγείς χώροι) και σε εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που είναι σε ισχύ.