Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 23:10

"Ο όρκος του Ιπποκράτη" από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Το "Φθινοπωρινό ταξίδι" του Ωδείου συνεχίζεται το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Καλαμάτας με την πρωτότυπη συναυλία – παράσταση, εμπνευσμένη από το έργο του Mauricio Kagel (1931 - 2008) "Ο όρκος του Ιπποκράτη" (1984).

Οι συνθέτριες και οι συνθέτες, χρησιμοποιώντας στοιχεία του έργου αλλά και γενικότερα χαρακτηριστικά της μουσικής γλώσσας του Kagel - ανατρεπτικό χιούμορ, εκτεταμένες τεχνικές, κίνηση και λόγο  - μεταμορφώνουν το πιάνο σε μια γιγάντια ηχητική πηγή. Η τολμηρή αυτή προσέγγιση δημιουργεί απρόσμενους ηχοχρωματικούς κόσμους που προκαλούν τόσο την αντίληψη όσο και την ακοή των θεατών - ακροατών.

H συναυλία υποστηρίζεται οικονομικά από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και γίνεται σε συνδιοργάνωση με την “Φάρις” και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για κρατήσεις θέσεων: 27210 21881 έως και Παρασκευή και ώρες 3 - 8.30 μ.μ., dimodkal@gmail.com.

Μετέχουν οι “Pythia trio”: Μυρτώ Ακρίβου, Ηρώ Μενέγου, Θάλεια Παπαδοπούλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Νίκη Κρασάκη: “Ομνυμι”, Σταμάτης Πασόπουλος: “TANANTÍA TOUTÉOON”, Γιώργος Μουρκούσης: “Proximal”, Μιχάλης Παρασκάκης: “30 νύχια”, Νικόλας Τζώρτζης: “Forgé sous la forme que tu portes”, Αντης Σκορδής: “DA…REM”, Ανθή Δαμβουνέλη: “KETI”. Ολα τα έργα είναι αναθέσεις του “Pythia trio” για το 2021. Σκηνοθεσία: Alex Raptis.