Πέμπτη, 30 Μαϊος 2013 14:17

"Οι Γερμανοί ξανάρχονται" για τα Παιδικά Xωριά SOS από το ΜΕΘ

Γράφτηκε από την
"Οι Γερμανοί ξανάρχονται" για τα Παιδικά Xωριά SOS από το ΜΕΘ

 

Ενα νέο και πολύ ενδιαφέρον άνοιγμα κάνει στην τοπική κοινωνία το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο με αφορμή τη νέα του παραγωγή "Οι Γερμανοί ξανάρχονται" των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου.

 

 Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί θα βοηθήσουν οικονομικά την Τοπική Ομάδα Στήριξης Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας, αλλά και τα ίδια τα παιδιά, με διάφορους τρόπους.

 

Καταρχάς, ένα μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις που θα ξεκινήσουν το 1ο 10ήμερο του Νοεμβρίου, θα πηγαίνει στα Χωριά SOS.   Τα παιδιά και οι έφηβοι που στηρίζει η ομάδα της Καλαμάτας, θα γίνουν βοηθοί στην κατασκευή σκηνικών, στη σκηνοθεσία, στις ανάγκες της παράστασης. Επίσης, σε όλα έχει μοιραστεί το κείμενο των διαλόγων, ώστε να εμπνευστούν και να ζωγραφίσουν την αφίσα και την 1η σελίδα του προγράμματος. Τέλος, τα παιδιά των SOS θα μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν τα εργαστήρια των Θεατροπαιχνιδιών του ΜΕΘ.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος Γιώργος Παντελόπουλος είπε πως το έργο αυτό είναι μια κωμωδία υψηλού επιπέδου, το οποίο με τη σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαντζόπουλου, θα αποτελέσει μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Ο κ. Παντελόπουλος είπε ακόμη πως αυτό το Σάββατο ξεκινούν τα Θεατροπαιχνίδια, τα οποία θα γίνονται κάθε Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Για πληροφορίες μπορεί κανείς να τηλεφωνεί στο 6959-992285. Ο ίδιος σχολίασε πως ελπίζει με διάλογο να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει με το Πνευματικό Κέντρο.

 

Με τη σειρά του ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Καλατζόπουλος τόνισε πως είναι η 7η παράσταση που σκηνοθετεί στο ΜΕΘ στην Καλαμάτα, με την οποία έχει τόσο ιδιαίτερη σχέση. Πρόσθεσε πως για έναν επαγγελματία ηθοποιό, η ενασχόληση με το ερασιτεχνικό θέατρο είναι απαραίτητη, αφού τον τροφοδοτεί με έμπνευση και νέα ερεθίσματα. "Οι συγγραφείς έχουν χαρακτηρίσει αυτό το έργο "σατυρικό εφιάλτη". Πράγματι, προκαλεί το γέλιο, όμως στη συνέχεια τη σκέψη και τον προβληματισμό. Είναι ένα έργο πολύ επίκαιρο", πρόσθεσε ο ίδιος. 

 

 

 


NEWSLETTER