Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 17:55

Εκδηλώσεις και δράσεις για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Εκδηλώσεις και δράσεις προγραμματίζει τη φετινή χρονιά, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας.

Για τις εκδηλώσεις αυτές συζήτησαν χθες στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο η πρόεδρος του συλλόγου Αργυρούλα Μητράκου και τα μέλη του Σταυρούλα Κορομηλά και Τάσος Μπουκουβάλας.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα θέσει υπό την αιγίδα του δήμου τις εκδηλώσεις, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα συσταθεί επιτροπή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του δήμου, της κοινότητας των Μικρασιατών και ανθρώπων του πνεύματος και των γραμμάτων, προκειμένου να καταρτιστεί το τελικό πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων. Εκτός από εκδηλώσεις μνήμης, προγραμματίζεται η πραγματοποίηση συνεδρίου στην Καλαμάτα, ημερίδων, εκθέσεων, εκδόσεων, μουσικών και αθλητικών εκδηλώσεων κ.ά.

Τα μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας προσέφεραν στον δήμαρχο την επίσημη σημαία για το επετειακό έτος 2022, η οποία φέρει το λογότυπο το οποίο δημιούργησε η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος.