Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 16:50

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Εναρξη την Παρασκευή με προβολές και συναυλία τζαζ

Γράφτηκε από την
8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Εναρξη την Παρασκευή με προβολές και συναυλία τζαζ

Την πρεμιέρα της ταινίας «Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας» και συναυλία τζαζ με τον Αρίωνα Γυφτάκη και τον Gabriel Milozzi περιλαμβάνει το πρόγραμμα για την τελετή έναρξης του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Την Παρασκευή, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου η εκδήλωση αρχίζει στις 9 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας (Αριστομένους 33).

“Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας" είναι μία παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, φορέας και διοργανωτής του Φεστιβάλ. Τη διεύθυνση φωτογραφίας επιμελήθηκε η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, ενώ την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Αρίων Γυφτάκης.

Παρόντες στην προβολή θα είναι η σκηνοθέτις, ο Δημήτρης Φίλντισης που τράβηξε τα πλάνα της ταινίας με drone, καθώς και ο Αρίωνας Γυφτάκης, ο οποίος μαζί με τον Gabriele Milozzi θα κλείσει μουσικά την έναρξη του Φεστιβάλ.

Οι προβολές των ντοκιμαντέρ στο Πνευματικό Κέντρο θα ξεκινήσουν από τις 5 μ.μ.

Σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας: η είσοδος στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού για κατηγορίες εμβολιασμένων ή νοσησάντων. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο Πνευματικό Κέντρο. Συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση πριν από την έναρξη της εκάστοτε προβολής, για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού. Συνιστάται η δημιουργία κενού χώρου/κενής θέσης ανά 2 έως και 4 καθήμενους.

 


NEWSLETTER