Δευτέρα, 02 Μαϊος 2022 18:40

Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στη Βαμβακού

Γράφτηκε από την

 

Ο τελευταίος μήνας της Ανοιξης έρχεται στη Βαμβακού Λακωνίας και “φέρνει” μαζί του δραστηριότητες για όλους.

Η Vamvakou Revival προσκαλεί όλους να συμμετέχουν σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους με θέμα την τέχνη, τον χορό και το θέατρο, το παιχνίδι, τη γη, το πείραμα και την τεχνολογία, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Με «γέλιο μέχρι δακρύων» (1 Μαϊου) και κλασικά κατασκηνωτικά παιχνίδια θα υποδεχτεί τον Μάιο η Βαμβακού, σε ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Ευάγγελου Θεοδώρου που περιλαμβάνει από μουσικές καρέκλες έως κυνηγητό στη φύση. Με κλωστή, πανί, κορδέλα και με τη Χριστίνα Αγγελοπούλου και τις «Στρίγκλες», το Σάββατο 7 Μαϊου, τα παιδιά γνωρίζουν μαζί ένα άλλο είδος τέχνης. Την επόμενη ημέρα (8 Μαϊου), παιδιά 5 - 10 ετών γίνονται μικροί αγρότες και με την καθοδήγηση της «Οργάνωσης Γη» παίζουν, καλλιεργώντας τη γη, εξοικειώνονται με τις καθημερινές καλλιεργητικές εργασίες, κάνουν πειράματα με το χώμα και το νερό, φτιάχνουν κατασκευές με φυσικά υλικά και λαμβάνουν μέρος σε παραδοσιακά κινητικά παιχνίδια.

Το επιτυχημένο εργαστήριο μπαλέτου των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που ενθουσίασε μικρούς και… μπαμπάδες ταξιδεύει στην Βαμβακού στις 14 και 15 Μαϊου. Μία δράση γεμάτη κινητικές δραστηριότητες, αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια, υπό τους ήχους του πιανίστα Αναστάσιου Χαμηλάκη. Υλοποίηση εργαστηρίων: Τάσος Καραχάλιος και Εμυ Κορφιά.

Στις 14 Μαϊου οι συμμετέχοντες μπορούν να μάθουν πώς φτιάχνεται ένα ferris wheel - ρόδα λούνα παρκ και να κατασκευάσουν σαν μικροί μηχανικοί μια μικρογραφία του σε ένα εργαστήριο STEAM για παιδιά, στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) σε συνεργασία με τo STEM Academy του CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα / Γείτονα). Με Γαλατοπειράματα στο V.Lab και ένα εργαστήριο χημείας με την Ελενα Παλούμπα, θα ολοκληρωθεί το τρίτο Σαββατοκύριακο του Μαϊου (15 Μαϊου).