Τετάρτη, 04 Μαϊος 2022 07:51

Αρχαία Μεσσήνη: Ξεκίνησε το 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

Με το σατυρικό δράμα “Κύκλωπας” του Ευριπίδη από το 1ο Λύκειο Μεσσήνης ξεκίνησε χτες το πρωί το 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Μεσσήνης υπό τη διεύθυνση Γιώργου Μουνδρουλέα έπαιξε αρχαιοπρεπείς φανφάρες, τις οποίες συνέθεσε αποκλειστικά για το Φεστιβάλ ο μουσουργός Μηνάς - Ιων Αλεξιάδης.

Το πρόγραμμα ανακοίνωσε η υπεύθυνη της διοργάνωσης Χριστίνα Αθανασοπούλου, η οποία κάλεσε στο βήμα το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο. Εκείνος είπε πως αποτελεί για τα παιδιά μια συγκλονιστική ευκαιρία το να βρίσκονται ανάμεσα στα ευρήματα και να παίζουν αρχαίο κείμενο. Δήλωσε ικανοποίηση για το ότι το Φεστιβάλ ολοένα και περισσότερο ισχυροποιεί την παρουσία του. Ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος ήταν ο πρώτος δήμαρχος που οργάνωσε το Φεστιβάλ σχολίασε πως αυτός είναι καλύτερος τρόπος ώστε να γίνεται το “άνοιγμα” των αρχαιολογικών χώρων στους πολίτες. Στο ίδιο πλαίσιο, ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης χαρακτήρισε την ημέρα “εορταστική”.

Το “παρών” έδωσε ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης Β. Καπέλιος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της Μεσσήνης, η πρόξενος της Ιταλίας Μαργαρίτα Μποβιτσέλι και της Ισπανίας Ελενα Φοίφα.

Την παράσταση είδαν μαθητές από το 16ο και 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το 1ο Δημοτικό Χώρας και το Δημοτικό Αριστομένη.

Σήμερα στο πρόγραμμα ακολουθεί στις 9.30 π.μ. το 2ο Πειραματικό Λύκειο Κιλκίς, που θα παίξει “Τρωάδες” του Ευριπίδη.

Οι συντελεστές από το 1ο Λύκειο Μεσσήνης ήταν οι: σκηνοθεσία, επιμέλεια μουσικής: Νίκος Φουσιάνης, επιμέλεια: Αγγελική Ρακιντζή, σκηνικά και κοστούμια: Α. Ρακιντζή - Ν. Φουσιάνης.

Ηθοποιοί: Γιάννης Γιαννόπουλος, Γιώργος Σκιαδάς, Αναστάσης Γιαννόπουλος. Φωτεινή Κούβελα, Σταυρίνα Κουρεντζή, Χρήστος Αναστασόπουλος, Αντωνία Πλιού, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώτα Μαλλιαρού, Βασιλική Μπιζύμη.