Κυριακή, 29 Μαϊος 2022 21:25

Ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία

Τριήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από το Δήμο Τριφυλίας για τον εορτασμό της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα θα γίνει ο 25ος Γύρος της Κυπαρισσίας με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων αθλητών. Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι στην κεντρική πλατεία.

Στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η 5η Πανελλαδική Συνάντηση Χορωδιών Δήμου Τριφυλίας στην κεντρική πλατεία. Θα συμμετέχουν η παιδική χορωδία της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, η πολυφωνική χορωδία «Ηδύφωνον» της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, η δημοτική χορωδία Μεγαλόπολης «Πυλάδης» και η μικτή χορωδία Πύργου «Ορφέας».

Την Κυριακή 12 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα θα γίνει μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου θα τελεστείθεία λειτουργία χοροστατούντος του κ. Χρυσοστόμου, μετά το πέρας της οποίας θα γίνει λιτάνευση της ιερής εικόνας με κατάληξη τον Ι.Ν.Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως, συνοδεία της Φιλαρμονικής και μαθητών.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER