Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 09:08

Τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στην Κυπαρισσία

Τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στην Κυπαρισσία

 

Με τριήμερες εκδηλώσεις που ξεκινούν από σήμερα Σάββατο θα γίνει ο εορτασμός της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο 25ος Γύρος της Κυπαρισσίας με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων αθλητών, με αφετηρία και τερματισμό στην κεντρική πλατεία.

Στις 8.30 το βράδυ θα γίνει η 5η Πανελλαδική Συνάντηση Χορωδιών Δήμου Τριφυλίας στην κεντρική πλατεία. Θα συμμετέχουν η παιδική χορωδία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, η πολυφωνική χορωδία «Ηδύφωνον» της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, η δημοτική χορωδία Μεγαλόπολης «Πυλάδης» και η μικτή χορωδία Πύργου «Ορφέας».

Αύριο Κυριακή στις 7 το απόγευμα θα γίνει μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Τη Δευτέρα θα τελεστεί θεία λειτουργία χοροστατούντος του κ. Χρυσοστόμου, μετά το πέρας της οποίας θα γίνει λιτάνευση της ιερής εικόνας με κατάληξη τον ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως, συνοδεία της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας και μαθητών.

Κ.Μπ.