Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 14:30

Εσπερίδα στην Καλαμάτα για την καλλιέργεια υποτροπικών φυτών

Γράφτηκε από την
Εσπερίδα στην Καλαμάτα για την καλλιέργεια υποτροπικών φυτών

Ενημερωτική εσπερίδα για την καλλιέργεια υποτροπικών φυτών διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον" ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ"  αύριο στις 7 μ.μ. στο Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (Λακωνικής 87 στην Καλαμάτα).

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών φυτών & Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ), έχει πενταετή διάρκεια και αφορά την εγκατάσταση πιλοτικών αγρών υποτροπικών φυτών, π.χ. Αβοκάντο, Μάνγκο, Λίτσι, Ανόνα, Μακαντάμια, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στην ημερίδα χαιρετισμό θα απευθύνουν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Σέρκος Χαρουτουνιάν ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Παναγιώτης Χατζηνικολάου

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η γενική διευθύντρια Αγροτικής Έρευνας Αναστασία Τσαγκαράκου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα  θα αναλυθούν οι δυνατότητες και απαιτήσεις των υποτροπικών φυτών από την ερευνήτρια Δρ. Θ. Τζατζάνη και οι εδαφικές απαιτήσεις καθώς και η θρέψη των φυτών από τον ερευνητή Δρ. Γ. Ψαρρά. Τέλος θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση.


NEWSLETTER