Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 19:43

Ρεσιτάλ πιάνου του Κωνσταντίνου Μάρκου

Γράφτηκε από την
Ρεσιτάλ πιάνου του Κωνσταντίνου Μάρκου

 

Με το ρεσιτάλ ενός νέου, πολλά υποσχόμενου πιανίστα, του Κωνσταντίνου Μάρκου κλείνει ο φετινός κύκλος της “Ανοιξης των πλήκτρων" την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Ο Κωνσταντίνος Μάρκου θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα υψηλής δεξιοτεχνίας, με έργα Liszt, Beethoven, Prokofiev και Albeniz. Το Ωδείο προσφέρει βήμα σε νέους καλλιτέχνες και ιδιαίτερα σε εκείνους που φοιτούν σε αυτό. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ο Κωνσταντίνος Μάρκου κατάγεται από την Αλβανία και γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 2004.

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 χρόνων. Είναι τελειόφοιτος στην τάξη πιάνου του Λουκά Γεώργα στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Κατά την διάρκεια των σπουδών του τιμήθηκε με πολυάριθμα βραβεία, υποτροφίες και τιμητικές διακρίσεις. Μεταξύ άλλων το 2021 τιμήθηκε με το Πρώτο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου "Μusicarte", όπου του απονεμήθηκε ειδικό βραβείο με τίτλο “International Cultural Federation 21st Century” για την επίδοσή του.νΤην ίδια χρονιά τιμήθηκε με το Δεύτερο Βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου "De Bach Au Jazz". Εχει παρακολουθήσει masterclasses με την Αλεξία Μουζά και τα τελευταία 5 χρόνια τιμάται με υποτροφία λόγω εξαιρετικής επίδοσης.


NEWSLETTER