Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 18:50

Επετειακή εκδήλωση για τον Τέλλο Aγρα

Επετειακή εκδήλωση για τον Τέλλο Aγρα

 

Επετειακή εκδήλωση για τον Γαργαλιανιώτη Μακεδονομάχο Σαράντο Αγαπηνό (Καπετάν Τέλλο Άγρα) διοργανώνει ο Δήμος Τριφυλίας αύριο Κυριακή.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.15 το απόγευμα στο χώρο του ανδριάντα του ήρωα με παράταξη των σημαιών των σχολείων της πόλης, της Φιλαρμονικής και των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού και Χορευτικού Ομίλου Καρυδιάς «Άγρας - Μίγγας», του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Γαργαλιάνων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων. Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στις 9 θα γίνει παρέλαση των σημαιών των σχολείων, της Φιλαρμονικής και των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων. 

Στο χώρο της κεντρικής πλατείας χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου. 

Ομιλία με θέμα «Ουδέν αρ’ ην φίλτερον άλλο πατρίς. Το παράδειγμα των δύο ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα Σαράντου Αγαπηνού (Καπετάν Τέλλου Άγρα) και Αντωνίου (Τώνη) Μίγγα», θα κάνει η Μαρία Κ. Λιακάκη διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας ΕΚΠΑ, πρόεδρος Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας.

Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων.

Κ.Μπ.