Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 12:45

Η «Underground Youth Orchestra» σήμερα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Η «Underground Youth Orchestra» σήμερα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Με μια σημαντική συναυλία συνεχίζονται σήμερα στις 9 μ.μ. οι 6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (κεντρική σκηνή).

Η «Underground Youth Orchestra» θα ερμηνεύσει, υπό την μπαγκέτα του ζωντανού θρύλου Christoph Eschenbach, την 5η συμφωνία και το “Τριπλό Κονσέρτο” του Ludwig van Beethoven με σολίστ τους Κατερίνα Χατζηνικολάου (βιολί), Johannes Przygodda (βιολοντσέλο) και Τριαντάφυλλο Λιώτη (πιάνο).

Η συναυλία της Ορχήστρας γίνεται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα. Ο Christoph Eschenbach είναι ένα φαινόμενο που συγκαταλέγεται στην κορυφαία κατηγορία των διεθνών μαέστρων.

Καθολικά αναγνωρισμένος τόσο ως μαέστρος όσο και ως πιανίστας, ανήκει στη παραδοσιακή γενιά της γερμανικής διανόησης την οποία όμως συνδυάζει με μια σπάνια συναισθηματική ένταση, δημιουργώντας παραστάσεις που χαίρουν υψηλής εκτίμησης από τους ακροατές συναυλιών παγκοσμίως. Φημισμένος για το εύρος του ρεπερτορίου του και το βάθος των ερμηνειών του, έχει διατελέσει διευθυντής σε πολλές κορυφαίες ορχήστρες και έχει κερδίσει τις υψηλότερες μουσικές διακρίσεις. Διερευνώντας τις συνθήκες που οδήγησαν στην ανάδειξη ενός τόσο χαρισματικού ταλέντου, μπορούμε να ανατρέξουμε στα πρώτα του χρόνια: γεννημένος στην καρδιά μιας θυελλώδους, εμπόλεμης Ευρώπης το 1940, η παιδική του ηλικία σημαδεύτηκε από μια σειρά προσωπικών τραγωδιών. Μπορούμε πραγματικά να πούμε ότι η μουσική ήταν ο σωτήρας του και η ζωή του άρχισε να αλλάζει όταν έμαθε πιάνο. Σήμερα, σε ηλικία 80 ετών, η έντονη καλλιτεχνική του περιέργεια δεν έχει μειωθεί και εξακολουθεί να απολαμβάνει τη συνεργασία του με τις καλύτερες διεθνείς ορχήστρες. Είναι επίσης γνωστός ως ακούραστος υποστηρικτής των νέων ταλέντων. Συγκινημένος από την ενέργεια και την ορμή των νέων ανθρώπων («αυτών των εκατό τοις εκατό καλλιτεχνών», όπως τους αποκαλεί) έχει προσωπική αποστολή να μεταδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά. Στις μέχρι σήμερα ανακαλύψεις του συγκαταλέγονται ο πιανίστας Lang Lang, η βιολονίστρια Julia Fischer και οι τσελίστες Leonard Elschenbroich και Daniel Müller-Schott. Ως καλλιτεχνικός σύμβουλος και λέκτορας στη διάσημη Ακαδημία Kronberg, συνοδεύει νέους βιολονίστες, τσελίστες και βιολοντσελίστες στην πορεία τους για να γίνουν σολίστες παγκόσμιας κλάσης. Ο Christoph Eschenbach συνεχίζει να εξερευνά νέους ορίζοντες και από τον Σεπτέμβριο του 2019 είναι Μουσικός Διευθυντής του Konzerthausorchester Berlin.

Τα εισιτήρια για τη σημερινή συναυλία κοστίζουν 8 ευρώ (κανονικό) και 5 ευρώ (μειωμένο). Προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στο ticketservices.gr και στο Μέγαρο Χορού καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2721021881.