Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013 08:15

Πρώτο αρχιτεκτονικό βραβείο στην ομάδα που συμμετέχει ο Καλαματιανός Ανδρέας Πετρόπουλος

Γράφτηκε από την

Το πρώτο βραβείο για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας της Θεσσαλονίκης κέρδισε επιστημονική ομάδα, μέλος της οποίας είναι και ο Καλαματιανός αρχιτέκτονας Ανδρέας Πετρόπουλος.

Στην κριτική επιτροπή προήδρευε ο Δημήτρης Φατούρος και συνολικά κατατέθηκαν 131 μελετητικές προτάσεις από αντίστοιχες ομάδες. Εκτός από τον τίτλο, η νικητήρια ομάδα θα πάρει 30.000 ευρώ και θα τιμηθεί σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη από το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Η μελέτη είναι των αρχιτεκτόνων μηχανικών Θεμιστοκλή Χατζηγιαννόπουλου και Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη. Σύμβουλοι της αρχιτεκτονικής μελέτης ήταν οι Εδουάρδο Κάστρο, Παναγιώτης Τζώνος και Ιωάννης Μέγας, ενώ συνεργάστηκαν ο μηχανολόγος μηχανικός Δημήτρης Μακρής, η γεωπόνος Παναγιώτα Κούλαλη και ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Πετρόπουλος (Blankwall, ο οποίος ανέλαβε τις των ψηφιακές απεικονίσεις.

Οπως αναφέρει η ίδια η δημιουργική ομάδα για το όραμά της, ένας από τους κεντρικούς στόχους ήταν η δημιουργική ανάδειξη του ιστορικού φορτίου που ενυπάρχει στην πλατεία Ελευθερίας, χωρίς, να θίγεται το στοιχείο που αφορά την παράλληλη διαμόρφωση ενός χώρου αναψυχής για μικρούς και μεγάλους. Να σημειωθεί ότι σήμερα η πλατεία αυτή χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ.

Γ.Σαρ.